Banii alocati de Guvern pentru înlãturarea efectelor calamitãtilor naturale vor fi folositi pentru refacerea bisericilor sau a cãminelor culturale.
Peste 36 de milioane lei au fost alocate de Guvern pentru înlãturarea efectelor calamitãtilor naturale produse de furtuni, printr-o hotãrâre adoptatã în sedinta de astãzi. Vor fi reparate sau refãcute 16 spitale, 23 de dispensare, Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara, 251 de scoli si grãdinite, sedii de politie, unitãti de cult. Autoritãtile locale din 10 judete vor primi suma de 29,816 milioane lei pentru achitarea cheltuielilor urgente necesare pentru realizare de reparatii si refaceri pentru grãdinite, scoli, muzee, unitãti spitalicesti si alte clãdiri si constructii apartinând administratiilor locale. Judetului Hunedoara i-a revenit suma de 218 mii de lei.
Potrivit anexei hotãrârii de Guvern, la capitolul “repartizarea sumelor alocate unitãtilor administrativ-teritoriale pentru achitarea unor cheltuieli urgente în vederea înlãturãrii efectelor calamitãtilor naturale produse de furtuni” i-a revenit suma de 218.000 de lei, sumele fiind repartizate pentru refacerea acoperisurilor unor clãdiri, precum unitãti de învãtãmânt sau cãmine culturale. În plus, s-au alocat sume si pentru refacerea bisericilor.
Astfel, s-au alocat sume pentru refacerea acoperisului din sindrilã bituminoasã a Bisericii ortodoxe, sat Hãrãu, Comuna Hãrãu, Judetul Hunedoara, refacerea acoperisului din tablã a Bisericii reformate, sat Hãrãu, Comuna Hãrãu, Judetul Hunedoara, Refacerea acoperisului din sindrilã de lemn a Bisericii ortodoxe, sat Chimindia, Comuna Hãrãu, Judetul Hunedoara, refacereaa coperisului din tiglã a Bisericii ortodoxe, sat Prãvãleni, Comunã Vata de Jos, Judetul Hunedoara, refacerea acoperisului din tiglã a Bisericii ortodoxe, sat Basarabasa, Comuna Vata de Jos, Judetul Hunedoara, refacerea acoperisului din tiglã a Bisericii ortodoxe, sat Brotuna, Comuna Vata de Jos, Judetul Hunedoara.
Monika BACIU