Gunoiul de la Dâlja dus la Bârcea pânã în iarnã

Pregoterm, societatea din Vulcan care este responsabilã cu transferul deseurilor de la platforma temporarã de la Dâlja, la Bârcea Mare, va termina aceastã operatiune pânã în iarnã.
Desi gunoiul deja ar fi trebuit transportat tot la deponeul ecologic de la Bârcea, acest lucru nu a fost posibil. Oficialii societãtii de gospodãrire din Vulcan spun care sunt motivele.
“Noi nu putem sã dublãm transportul pentru cã si în momentul de fatã producem deseuri si concomitent ar trebui sã dublãm cantitatea de deseuri ce le putem transporta, ceea ce nu putem face. Partial, în fiecare lunã capacitatea noastrã de transport, sperãm ca pânã în iarnã sã finalizãm de transportat toate deseurile de la Dâlja înspre Bârcea”,  a spus Marius Danci, directorul Pregoterm Vulcan.
Societatea de salubritate aflatã sub autoritatea municipalitãtii Vulcan se ocupã de tot ce înseamnã gestionarea deseurilor menajere la nivel de Valea Jiului si si-a luat angajamentul cã va goli deponeul temporar de statia intermediarã din Dâlja-Petrosani. La groapa provizorie din Petrosani au fost  depozitate circa 7000 de tone de deseuri, care ar trebui transportate cãtre deponeul de la Bârcea.
Monika BACIU

Advertisements