Judetul Hunedoara a reusit sã se califice în procesul de selectie demarat de Ministerul Educatiei pentru programul-pilot privind digitalizarea întregului act educational.
Acest proiect ar fi un pas extrem de important pentru învãtãmântul hunedorean. Toti elevii claselor V-XII ar urma sã primeascã tablete, de asemenea, profesorii vor primi laptopuri, se va preda pe table inteligente, în fiecare clasã vor exista videoproiectoare si ecrane de proiectie, învãtãmântul profesional va avea imprimante 3 D, wireless în toate scolile.
Ultimele studii aratã cã economiile din întreaga lume mizeazã pe creativitate, inovatie si colaborare, iar locurile de muncã sunt tot mai mult centrate pe rezolvarea problemelor si analizarea eficientã a informatiilor. În plus, tehnologia înlocuieste din ce în ce mai mult munca manualã.  Asadar, în aceastã nouã tendintã, educatia trebuie sã se adapteze cerintelor pietii, iar accesul copiilor la un învãtãmânt digital sã devinã o prioritate. Studiul „Survey of Schools, ICT în Education”, realizat de Comisia Europeanã cu privire la folosirea instrumentelor IT în scoli, aratã faptul cã cel mai mare obstacol în calea digitalizãrii procesului de învãtãmânt îl reprezintã lipsa echipamentelor adecvate, dar si a pregãtirii profesorilor în acest domeniu.
“Avem în România copii si tineri cu adevãrat talentati, iar noi trebuie sã ne asigurãm cã le oferim acces la educatie de calitate si la un mediu incluziv. Mai sunt foarte multe lucruri de fãcut, dar cu sigurantã suntem pe drumul cel bun. Felicitãri profesorilor care si-au asumat dificila responsabilitate de a educa, si fac asta cu sufletul, pentru cã educatia fãrã implicare ar însemna o simplã linie de asamblare”, a declarat deputat PSD Natalia Intotero.
În urma selectiei, scrierea si implementarea proiectului vor fi realizate de cãtre Inspectoratul Scolar Judetean Hunedoara, Consiliul Judetean, în colaborare cu Ministerul Educatiei.