DMV PROSAL, firma care pânã acum câteva sãptãmâni, se ocupa de colectarea deseurilor din Lupeni, cere în instantã anularea amenzilor aplicate de Primãria municipiului Lupeni.
Douã procese au fost deschise pe rolul Judecãtoriei Petrosani. Acestea vizeazã “anulare proces verbal de contraventie PV 0000251/27,07,2017-PRIMARIA LUPENI” si “anulare proces verbal de contraventie PV 0000190/31,07,2017-PRIMARIA LUPENI”. Administratia localã de la Lupeni a amendat de douã ori firma bucuresteanã pentru faptul cã nu si-a îndeplinit obligatiile contractuale. Prima amendã a fost în valoare de 5000 de lei, iar cea de-a doua a fost de 10.000 de lei.
„În urma controalelor întreprinse de primarul Lucian Resmeritã si echipa de control a Primãriei Mun. Lupeni la punctele de ridicare a gunoiului menajer în cursul zilelor de marti (11.07) si miercuri (12.07), firma DMV Prosal SRL care asigurã serviciile de salubritate pentru municipiul Lupeni, a fost sanctionatã cu douã AMENZI în valoare de 5000 lei, pentru nerespectarea contractului privind ridicarea si depozitarea reziduurilor menajere” – arãta o informare a Primãriei municipiului Lupeni din data de 12 iulie.
Câteva zile mai târziu, primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeritã, a notificat societatea de faptul cã urmeazã a fi reziliat contractul.
„Sunt profund nemultumit de modul în care firma de salubritate si-a îndeplinit obligatiile contractuale, întrucât în urma unor verificãri repetate am constatat cã acestia nu au ridicat gunoiul menajer de la punctele de colectare prevãzute în contract. Întrucât conducerea firmei nu a înteles cã trebuie sã remedieze situatia creatã si sã asigure curãtenia în localitate conform contractului încheiat, astãzi am notificat firma prestatoare de servicii în vederea rezilierii contractului, pentru a putea încheia un contract cu o altã firmã serioasã, care sã asigure ridicarea la timp si în mod corespunzãtor a reziduurilor menajere intrând astfel într-o situatie de normalitate privind curãtenia orasului”, a declarat Lucian Resmeritã primarul municipiului Lupeni, în data de 18 iulie.
Monika BACIU