Scolile din municipiul sunt pregãtite sã îi întâmpine pe elevi în noul an scolar, care începe luni, 11 septembrie. În cursul zilei de marti, cadru didactic de profesie, primarul Lucian Resmeritã s-a întâlnit cu directorii tuturor unitãtilor de învãtãmânt din municipiul Lupeni, pentru a stabilii ultimele detalii astfel încât noul an scolar sã debuteze în cele mai bune conditii. Învãtãmântul a fost întotdeauna în prim-plan la Lupeni, astfel cã toate scolile de aici beneficiazã de încãlzire proprie, fiind  dotate aproape în totalitate cu centrale termice pe gaz, cu o singurã exceptie Liceul Tehnologic, care are centralã pe lemne, sosirea sezonului rece nu va ridica  probleme aici. La Lupeni toate unitãtile de învãtãmânt au autorizatii de functionare si ISU. Sunt pregãtite pentru începerea noului an scolar în cele mai bune conditii.
„Am avut o întâlnire cu directorii de la toate unitãtile scolare din municipiul Lupeni,  pentru a pune la punct ultimele detalii astfel încât noul an scolar sã înceapã în cele mai bune conditii. Îmbucurãtor este cã la Lupeni toate unitãtile de învãtãmânt vor începe noul an scolar fãrã  probleme, întrucât au autorizatii de functionare si iarna nu ne va ridica probleme pentru cã  toate beneficiazã de încãlzire proprie. Compartimentele de  specialitate din Primãrie lucreazã în prezent la documentatie pentru obtinerea fondurilor necesare derulãrii mai multor proiecte pentru modernizarea unitãtilor de învãtãmânt, proiectele au ca obiect reabilitarea termicã, modernizarea, dotarea cu echipamente, amenajarea unui atelier de practicã si a unei sãli de sport, toate au ca scop desfãsurarea actului de învãtãmânt în cele mai bune conditii, astfel încât elevii nostri sã  beneficieze de conditii de educatie la cel mai înalt nivel la Lupeni. Încã de pe acum le doresc tuturor elevilor mult succes în noul an scolar, îi asteaptã un nou an în care vor acumula cunostinte  noi si îsi vor desãvârsi pregãtirea pentru viatã. Le doresc deasemenea tuturor educatorilor, învãtãtorilor si  profesorilor un an bun, cu rezultate foarte bune”, spune Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
La Lupeni primul clopotel care va anunta deschiderea noului an scolar, va suna la ora 8,30 la Grãdinita ,, Lumea Copiilor” cu  program sãptãmânal (în spatele BCR). Primarul Lucian Resmeritã va  participa la festivitãtile dedicate deschiderii noului an scolar la Lupeni.
Monika BACIU