Înregistrarea absolventilor în baza de date a Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Muncã (ANOFM) a crescut rata somajului cu 0,03 puncte procentuale (p.p) în iulie, comparativ cu luna precedentã, pânã la 4,18%, se aratã într-un comunicat al institutiei.
Surprinzãtor, în iulie, rata somajului s-a diminuat în mai multe judete chiar dacã absolventii au fost luati în evidente, printre acestea situându-se si Hunedoara cu 0,42 puncte procentuale.
”La sfârsitul lunii iulie 2017, rata somajului înregistrat la nivel national a fost de 4,18%, mai mare cu 0,03 p.p. decât cea din luna anterioarã. Cresterea a fost determinatã de înregistrarea absolventilor în baza de date a ANOFM, situatie care se regãseste în aceeasi perioadã si în anii precedenti, rata  somajului din luna iulie a anului 2016 fiind cu 0,61 p.p. mai mare fatã de cea a acestui an. Dintre cele 366.576 persoane înregistrate în evidentele agentiilor teritoriale pentru ocuparea fortei de muncã, 62.003 primeau indemnizatie de somaj”, se aratã în comunicat.
Maximilian Gânju