Bacalaureatul se apropie de final, astãzi fiind afisate primele rezultate, înaintea contestatiilor. În tot acest timp, reprezentantii institutiei de învãtãmânt superior din Valea Jiului se pregãtesc pentru a-i întâmpina pe boboci.
De luni, 4 septembrie, la Universitatea din Petrosani începe cea de-a doua etapã de înscrieri pentru studiile universitare de licentã si masterat. Înscrierile vor avea loc în perioada 4 – 15 septembrie.  În ceea ce priveste locurile bugetate la studiile universitare de licentã mai sunt disponibile 245, iar la studiile universitare de masterat sunt libere 17 locuri bugetate.
“Admiterea la studiile de licentã se organizeazã prin concurs de dosare. Calculul mediei de admitere se efectueazã astfel: – 60% reprezintã media generalã a examenului de bacalaureat; – 40% reprezintã nota obtinutã nota obtinutã în cadrul examenului de bacalaureat la disciplina matematicã pentru domeniile de studii  aferente Stiintelor Ingineresti si Matematicii, respectiv la a treia probã scrisã [proba Ed. II] pentru domeniile de studii din sfera Stiintelor Economice si Stiintelor Sociale”, aratã informatiile oficiale ale Universitãtii Petrosani.  Universitatea din Petrosani dispune de 5 cãmine studentesti, un restaurant studentesc, bazã sportivã bine dotatã.
Monika BACIU