Un politist din Lupeni ar fi încurcat probele dupã o anchetã penalã si s-a ales cu sesizare pentru abuz în serviciu. Cei care au anuntat procurorii sunt chiar superiorii politistului. Caz incredibil la Politia Lupeni, unde un angajat ar fi încurcat probele dintr-un dosar penal si în loc sã distrugã ceea ce confiscase de la suspecti în urma unei perchezitii domiciliare, a distrus cu totul alte probe. Mai exact, în anul 2010, în urma unei actiuni a Politiei Lupeni, la locuinta a doi localnici s-a efectuat o perchezitie domiciliarã, acestia fiind suspecti de contrabandã. În urma descinderii, doi politisti din Lupeni au ridicat mai multe pachete de tigãri de contrabandã, rujuri ori câtiva litri de alcool. Lucrarea penalã cu numãrul 1945/P/2010 s-a încheiat iar în anul 2016, probele ridicate nu mai erau necesare la dosar si ar fi trebuit scoase din camera de corpuri delicte si distruse. Politistul care a luat parte la perchezitii, în raportul fãcut pentru distrugerea bunurilor confiscate, a trecut cu totul si cu totul altceva.
În loc de tigãri si rujuri, cu o valoare stabilitã în anul 2010 la circa 12 mii de lei, acesta a ”distrus” nu mai putin de 205 litri de tuicã. Cu alte cuvinte, agentul ori a încurcat borcanele si a fãcut praf alte probe ori a uitat în 2010, la efectuarea perchezitiei, sã treacã si bãutura în procesul verbal. Cert este cã la sase ani distantã, în acte, rujurile si tigãrile netimbrate s-a transformat miraculos în ”pãlincã”.
Conducerea Inspectoratului Judetean de Politie Hunedoara a sesizat Parchetul de pe lângã Judecãtoria Petrosani încã din data de 1 iulie 2016, cu privire la sãvârsirea infractiunii de abuz în serviciu a precizat purtãtorul de cuvânt al institutiei, Laura Nãstase.
Dacã nu era suficient, politistul care a procedat la distrugerea ”probelor”, a comis-o din nou, dar nu mai poate fi sanctionat pentru cã n-a fost prins în termen de sase luni de zile cum spune legea. Acesta a trecut în raport cã a aruncat bãutura într-un pârâu din Lupeni. ”Am procedat la distrugerea cantitãtii de circa 205 litri de bãuturã alcoolicã, transparentã, cu miros puternic (tuicã), în PET-uri diferite de 2 si 5 litri, ce a fost ridicatã în urma perchezitiei în dosarul penal cu nr. 1945/P/2010. (…) A fost deversatã în pârâul Bãnita, PET-urile fiind depuse la ghene de gunoi de pe strada Morii”, consemneazã politistul în raportul de distrugere. Deversarea în albia unui pârâu a substantei este infractiune spun cei de la Apele Române si Mediu, dar pentru cã în termen de sase luni de zile fãptuitorul n-a fost prins, nu mai poate fi amendat pentru poluare.
Maximilian Gânju