Spaniolii care spun de ceva timp cã vor sã investeascã la Aninoasa, vor veni în luna august în Valea Jiului pentru a discuta cu primarul Nicolae Dunca.

Pânã atunci însã, edilul sef de aici s-a întâlnit cu reprezentantii pãrtii române a firmei din Spania, cu care a avut o discutie de principiu.  Strãinii vor sã construiascã aici o fabricã de ciment cu piatrã de calcar adusã din zona Gorjului, de la Sadu.

“Am vorbit cu reprezentantul român al spaniolilor, ne-am întâlnit la Hotel Gambrinus, pentru cã era în drum spre Bucuresti de la Timisoara. Astfel, mi s-a spus cã  investitorul spaniol vrea sã vinã la începutul luni august în Aninoasa, pentru a vedea terenul pe care i l-am pune la dispozitie, dar si materia primã”, ne-a declarat Nicolae Dunca, primarul Orasului Aninoasa.

Locatia pe care administratia localã vrea sã o punã la dispozitia firmei este situatã în zona Piscul Priboi, mai exact de la stadionul din oras se face un drum în sus de circa 2 kilometri pânã la un platou.

Aceastã zonã a apartinut minei, este ecologizatã, iar conform edilul sef de aici, se preteazã perfect la o asemenea investitie. Dupã toate calculele si estimãrile, la aceastã fabricã ar urma sã fie create 400 de locuri de muncã pentru oamenii nu doar din Aninoasa, ci din întreaga Vale.

Cu toate acestea, însã, Dunca nu se grãbeste sã se bucure prea tare pânã când nu vede concretul. “Eu sunt optimist de felul meu, dar nu vreau sã mã arunc cu capul înainte”, a mai spus primarul Orasului Aninoasa.

Luiza Andronache