Mai multi primari din Valea Jiului s-au întâlnit cu presedintele Sindicatului Administratiei Publice, Ringo Dãmureanu, si au discutat cu privire la aplicarea noii Legi-cadru de salarizare.  Discutiile s-au purtat, asa cum sustine sindicalistul,  pornind de la grila de salarizare propusã de Forta Legii – sindicat pe care îl reprezintã Dãmureanu, pentru fiecare categorie de unitate administrativ-teritorialã.

„Concluzia consultãrilor este una pozitivã: Sporurile ar putea fi incluse în salariile de bazã, care vor suporta cresteri usoare, de 5 – 10%, în cazul salariilor mai mari si cresteri semnificative, de 20 – 35%,  în cazul salariilor mici” a scris  Ringo Dãmureanu, pe pagina sa de socializare, dupã întâlnirea de la Petrosani, la care au participat si primarii din Lupeni, Lucian Resmeritã si Nicolae Dunca, de la Aninoasa.

Tiberiu Iacob Ridzi, primarul din Petrosani, însã, spune cã cresterile nu vor fi spectaculoase. „Am avut o discutie vis-a-vis de aceastã crestere salarialã, conform Legii salarizãrii unitare. Sigur cã sindicatele e normal sã lupte ca sã aibe cât mai mult, din punct de vedere salarial, dar eu, împreunã cu echipa din primãrie, am fãcut niste simulãri si cresterile vor fi moderate. Nu vom merge la maxim, în niciun caz si,  ca principiu, vor creste mai mult salariile mici si mai putin salariile mari”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani, dupã întâlnirea de la Petrosani. Salariile politistilor locali, spun sindicalistii care au participat la întâlnirea de la Petrosani, se egalizeazã cu cele ale functiilor generale echivalente, conform studiilor, în plus, beneficiind si de norma de hranã

Diana Mitrache