Conducerea Apa Serv Valea Jiului a efectuat astãzi o vizitã pe santierul constructiei colectorului de canalizare din statiunea Straja Lupeni, pentru a verifica stadiul si calitatea lucrãrilor  care se executã aici, în baza proiectului de introducere a sistemului de canalizare în statiunea turisticã din masivul Straja.

Potrivit directorului general al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram, pe ambele tronsoane în care existã lucrãri, acestea evolueazã în graficul antestabilit, astfel încât existã toate premisele ca noul sistem de canalizare de la Straja sã fie functional pânã în toamna acestui an.

”Am vizitat astãzi cele douã santiere de constructie a canalizãrii din Straja. Dupã cum am mai informat, în cadrul acestui proiect, Apa Serv finanteazã si executã tronsonul cuprins între statia de sosire a telegondolei si zonele cu clãdiri (cabane, pensiuni si hoteluri), respectiv pânã la Cabana Platoul Soarelui si pânã la Cabana veche din Straja. Sunt multumit de ceea ce am constatat astãzi si vreau sã-i felicit pe angajatii nostri care au fãcut deja o treabã foarte bunã în cadrul acestui proiect. De asemenea, sunt multumit si de modul în care evolueazã lucrãrile pe celãlalt santier, al construirii canalului colector de la Straja pânã la colectorul principal din centrul municipiului Lupeni, unde lucrãrile sunt executate de muncitorii de la Hidroconstructia, iar finantarea este asiguratã de Consiliul judetean Hunedoara”, spune Costel Avram.

La rândul sãu, seful Departamentului Exploatare din cadrul Apa Serv, Florin Donisã, apreciazã cã deja pe tronsonul de lucrãri aflat în directa responsabilitate a Apa Serv Valea Jiului, stadiul efectiv de realizare a acestora este de peste 60%. ”Dupã cum merg lucrurile, am convingerea cã undeva la finalul lunii august, noi vom finaliza construirea canalizãrii în interiorul statiunii Straja si vom putea trece efectiv la bransarea beneficiarilor directi. Chiar astãzi au fost definitivate lucrãrile la primul tronson, cel cuprins între statia de întoarcere a telegondolei si Cabana Platoul Soarelui, odatã cu finalizarea constructiei ultimului cãmin colector de pe aceastã retea”, spune Florin Donisã. Lucrãrile sunt în grafic si se deruleazã conform programului stabilit cu antreprenorul general Hidroconstructia S.A  si la tronsonul cuprins între municipiul Lupeni si statia de sosire a telegondolei. Finantarea acestui al doilea proiect de investitii de la Straja este asiguratã de cãtre CJH, iar beneficiarul întregii investitii va fi UAT Lupeni.

Dupã punerea în functiune a acestei noi retele, pe ambele tronsoane de investitii,  Apa Serv va asigura exploatare asistemului de canalizare menajerã în statiunea turisticã Straja Lupeni.

Birou Presã Apa Serv Valea Jiului Petrosani