Elevii de la profilul real au sustinut miercuri dimineatã probã la matematicã. I-am gãsit pe absolventii Colegiului Mihai Eminescu din Petrosani extrem de încântati de subiecte si aproape toti au declarat cã notele lor vor fi peste 9.00, dacã nu chiar 10.

„Au fost foarte usoare. Mi s-a pãrut, sincer, usor. La matematicã a fost usor. Sper sã iau 10, cã a fost chiar mai usor cã la simulare”, a spus unul dintre cei care au iesit primii din sala de examen, iar un alt coleg l-a completat:

”A fost ok, nu am avut foarte mari emotii, dar subiectele au fost accesibile. Fiind M1 (n.r testul cu cea mai mare dificultate la matematicã)  credeam cã e greu, dar a fost accesibil, nu imposibil. Sper la o notã peste 9,50”, a spus acesta. ”A fost accesibil pentru toti la mate. S-au putut face subiectele. Sper sã iau 10”, l-a completat un alt absolvent al profilului mate-info.

Si la istorie au fost absolventi care au sustinut miercuri proba, pentru cã aceasta a fost disciplina la profilul uman. Absolventii din Petrosani, însã, spun cã subiectele au fost  ofertante. „A fost destul de usor, având în vedere cã am învãtat, m-am descurcat. A picat România post belicã si eu zic cã am scris si a fost destul de usor. Am avut si subiecte mai încurcate, dar le-am fãcut fatã. A fost ceva de sintezã pe tot secolul XX. Mã astept la peste 8,50”, a spus un absolvent de filologie. Emotiile la Bacalaureatul din acest  an continuã si 30 iunie cu probã la alegere, în functie de profilul fiecãrui absolvent. Pe 5 iulie se vor afisa rezultatele, iar dupã contestatii, lista finalã va fi afisatã pe  10 iulie.

Diana Mitrache