Comunitatea maghiarã din Petrosani a iesit la iarbã verde, în cadrul unei actiuni de traditie organizatã sub egida UDMR. Cea de-a XV-a editie a Zilelor comunitãtii maghiare din Valea Jiului s-au desfãsurat sub sloganul “Culturã, Istorie, Autoritate Localã, Comunitate  – Fãrã frontiere, acasã în Europa”.

„Am fãcut un lucru frumos, sunt foarte multi oameni din comunitatea Petrosaniului. Ne bucurãm cã sunt si foarte multi români, nu doar cetãtenii de etnie maghiarã. Este o zi frumoasã, o zi cu muzicã si bucate bune”, a spus Eduard Wersanski, presedintele UDMR Petrosani.

Administratia localã de la Petrosani a sustinut mereu astfel de activitãti în care este implicatã comunitatea maghiarã.

“Sunt zilele culturii maghiare si s-a fãcut un gulas foarte bun. Astfel de evenimente sunt foarte importante în viata comunitãtii. Cel mai important este faptul cã se întâlnesc si discutã între ei, vechii prieteni, care altfel se întâlnesc foarte rar. Împreunã cu organizatorii serbãrii în aer liber – de la baza de agrement Brãdet – ne-am asigurat cã din mâncare nu lipseste niciun condiment, dar si cã aceasta cã va ajunge la toti participantii. Ceea ce s-a si întâmplat. Serbarea a fost o reusitã, mai ales cã muzica a fost asiguratã de celebra formatie Trio Forte din Deva”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.

Sute de persoane au petrecut, pret de câteva ore, la Brãdet, acolo unde au avut parte de muzicã bunã si de mâncare gustoasã, toate asezonate cu un soare generos.

5-1

Monika BACIU