Primele fotografii le-a vãzut la bunicul sãu. Îsi aminteste cum acesta le si prelucra în laborator si nostalgia acelor vremuri l-a urmãrit de-a lungul anilor pe tânãrul Nimrod Bekesi, care a realizat prima sa expozitie de fotografie, alãturi de amintirile ce i-au rãmas de la bunicul sãu.

O face acum, în memoria lui, dar poate si a tatãlui sãu, care i-a arãtat, când trãia, câte ceva din tainele acestei pasiuni pentru cadrul perfect. Totul sub genericul „Oglindiri”, între ipostazele surpinse de Kuron Wilhelm, acum foarte multi ani, si Bekesi Nimrod.

„De mult am ideea aceasta, sã fac o expozitie, împreunã cu bunicul meu si asta se datoreazã faptului cã el a fost prima mea sursã de inspiratie. Îmi plac foarte mult fotografiile lui. Primul aparat a fost mostenit de la tatãl meu, care a decedat si asa a început practic pasiunea mea, jucându-mã cu acel parat si privind pozele bunicului.  Nu stiu ce ar spune ei, dar cred cã ar fi foarte mândru de mine, bunicul meu”, ne-a mãrturisit Bekesi Nimrod.  Nimrod spune cã acum preferã sã surprindã  peisaje, pentru cã se îmbinã foarte mult cu drumetiile, iar lui îi plac drumetiile. E pasiunea lui, mostenitã de la bunicul si tatãl lui si asta spune cã vrea sã facã tot restul vietii.  Vernisajul a avut loc joi de la ora 17,00, în foaierul Teatrului Dramatic I.D Sîrbu din Petrosani.  Nimrod are 17 ani si acum trece în clasa a XII-a, dar este deja unul dintre cei mai cunoscuti artisti fotografi, care a obtinut si premii, iar expozitia sa deschide seria  manifestãrilor culturale oferite de comunitatea maghiarã din Petrosani, cu ocazia Zilelor Culturii Maghiare de aici.

Diana Mitrache