Festivitatea de premiere pentru  cea de a XIV-a editie a Competitiei Nationale pentru obtinerea Certificatului „Scoalã Europeanã” s-a desfãsurat, la sfârsitul sãptãmânii trecute, la Palatul Parlamentului.

Douã unitãti de învãtãmânt din judetul Hunedoara au obtinut certificatul de “Scoalã Europeanã”. Este vorba despre Colegiul Economic „Hermes” Petrosani si Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva, care vor fi recompensate cu câte 5.000 de lei. “Delegatia judetului Hunedoara a participat la eveniment cu cele douã unitãti de învãtãmânt câstigãtoare a acestui onorant certificat. Este vorba de Colegiul Economic Hermes Petrosani, câstigãtor pentru a treia oarã consecutiv si Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” din Deva. Premierea celor 63 de unitãti de învãtãmânt a avut loc într-un cadru festiv, în sala Spiru Haret de la Camera Deputatilor. La eveniment au participat  invitati de seamã precum: ministrul educatiei, Pavel Nãstase, secretarul de stat Ariana Oana Bucur, senatorul Ecaterina Andronescu, directorul general M.E.N Alin Pãunescu, Monica Calotã, director ANPCDEFP, reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Institutului Român pentru Educatie. Felicitãri câstigãtorilor pentru distinctia obtinutã”,  aratã reprezentantii ISJ Hunedoara.

Banii vor fi utilizati pentru dotãri, iar decizia privind bunurile achizitionate apartine conducerii scolilor. Din judetul Hunedoara, douã licee au reusit sã primeascã acest titlu onorant si anume, Colegiul Economic „Hermes” Petrosani, cu 168 de puncte, si Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva, cu 148 de puncte.  Editia din 2017 a avut o încãrcãturã simbolicã, pentru cã a marcat împlinirea a 30 de ani de la lansarea programelor europene din domeniul educatiei si  formãrii profesionale, 20 de ani de când unitãtile de învãtãmânt din România participã la aceste programe europene si 10 ani de când România a aderat la Uniunea Europeanã.

Monika BACIU