Municipalitatea Petrosani îi ajutã pe pensionarii minieri

Liga Pensionarilor Minieri din Valea Jiului va fi gazda unei delegatii formate din pensionari germani, exact în ziua mitingului, pe 29 iulie. Municipalitatea va sprijini asociatia pentru ca strãinii sã plece cu o impresie plãcutã despre Valea Jiului.

Delegatia nemtilor care va ajunge în Valea Jiului în data de 29 iulie a.c., este formatã din pensionari minieri si din metalurgie, toti cu pensii lunare cuprinse între 2500 si 3500 de euro pe lunã. Cei 100 de nemti se vor întâlni cu omologii lor din Valea Jiului care abia dacã primesc 300 sau în cazuri fericite 400 de euro lunar pentru cei 20 de ani de muncã grea în minã. „Umblãm dupã sponsori si încercãm sã gãsim ajutor peste tot. Noi nu ne putem compara cu ei, au pensii frumoase. Primãria Petrosani ne-a promis sprijin si vedem cum reusim sã nu ne facem de rusine, chiar dacã noi nu prea avem posibilitãti”, explicã, secretarul Ligii Sindicatelor Pensionarilor Minieri Valea Jiului, Paul David. „A venit cineva de la dânsii însã nu am discutat exact. Oricum îi ajutãm, vedem despre ce e vorba si cu ce putem si-i ajutãm ca sã nu ne facem de rusine”, a precizat primarul municipiului Petrosani, Tiberiu  Iacob Ridzi. Chiar în ziua referendumului, cei 114 pensionari germani vin, în principal, pentru a urma o serie de tratamente la Geoagiu Bãi, au programate vizite prin judetul Hunedoara si întâlniri cu omologii lor din Valea Jiului.

Maximilian Gânju

Advertisements

2 comentarii la „Municipalitatea Petrosani îi ajutã pe pensionarii minieri

  • 25 iulie 2012 la 10:56
    Permalink

    UN AJUTOR PENTRU PENSIONARI AR FI REVENIREA LA VECHIUL MOD DE CALCUL AL PENSIILOR LUCRU AFIRMAT DE D NA CIMPEANU DE NENUMARATE ORI DAR CARE AJUNSA LA PUTERE A UITAT TOTAL CE PROMITEA

  • 25 iulie 2012 la 12:27
    Permalink

    ALOOOOOOOOOO! ASOCIATIILE DE PENSIONARI DIN VALEA JIULUI SE AUDE SI LA DV ? PAVELE, HAI SI TU CU O SPONSORIZARE…SAU TU NU MAI AI NICI UN LEU IN CONT?

Comentariile sunt închise.