Trei regiuni ale judetului Hunedoara, de o frumusete aparte, douã din zona Vãii Jiului, au fost subiect pentru fotografi si le-au adus premii la editia a XXI-a a Salonului National de Fotografie deschis la Galeria Artelor Palatului Cercului Militar National.

Straja, Retezatul si Fundãtura Ponorului au fost subiectul prefect pentru ca trei fotografi sã obtinã premiul întâi ori mentiuni la sectiunea ”Peisaj” din cadrul evenimentului. Astfel, premiul I a fost obtinut de Cira Andreea cu lucrarea ”Portal spre altã lume” realizatã la Tãul dintre brazi din Muntii Retezat. Premiul III la aceeasi sectiune a fost obtinut de Darie Adrian Valericã cu o fotografie realizatã pe Vârful Straja din Muntii Vâlcan, lucrare denumitã sugestiv ”The last”. Peisajul mirific din Fundãtura Ponorului i-a adus o mentiune si Anei Dumitru, lucrarea tinerei fiind botezatã ”Din Rai”.

Salonul National de Fotografie Fotogeografica – editia a XXI-a s-a deschis luni searã la Galeria Artelor a Palatului Cercului Militar National, în cadrul evenimentului fiind decernate premiile competitiei. ”Fotogeografica este ca pasãrea Phoenix, reîntinereste an de an, pentru cã avem resursele necesare (…) pentru ca acest festival sã meargã, mai departe, mai departe si mai departe, astfel încât sã arãtãm lumii cã acest colt de rai carpatic, aceastã Grãdinã a Maicii Domnului sã fie prezentatã la adevãrata valoare”, spune Paul Bordas, coordonatorul proiectului.Lucrãrile fotografilor sunt cuprinse în catalogul Fotogeografica 2017, aici fiind incluse, pe lângã fotografiile premiate pe cele douã sectiuni wildlife ori peisaj, si cele mai reusite lucrãri din galeria foto a concursului. Salonul este deschis pânã pe 8 iunie si reuneste lucrãri realizate de peste 180 împãtimiti ai artei fotografice din toatã tara. Proiectul a fost derulat de Casa de Culturã a Studentilor Bucuresti, sub egida Ministerului Tineretului si Sportului.

Maximilian Gânju

Foto Facebook