Legat de noua Ordonantã de Urgentã la Legea nr. 69/2000, privind posibilitatea de finantare a grupãrilor sportive ce tin de administratiile locale, se poate spune cã la ce bugete sunt în orasele Vãii Jiului, în conditiile acordãrii a celui 5%, lucrurile nu stau chiar atât de rãu.

Fãrã a da nume, se poate spune cã la ora actualã ar putea face fatã în Liga a III-a cam trei echipe de fotbal. Sã vedem, practic, ce se întâmplã de acum încolo…

Marius Dunca, ministrul Tineretului si Sportului, a declarat: „Reglementarea modului în care sunt finantate activitãtile sportive de cãtre administratia publicã localã era strict necesarã, în contextul în care multe cluburi sportive, publice sau private, sunt în pragul falimentului. Suntem responsabili de viitorul sportului si trebuie sã facem tot ce ne stã în putere pentru a veni în sprijinul fiecãrei activitãti sportive. Sportul si performanta sportivã sunt responsabilitatea noastrã, a tuturor factorilor implicati, a întregii societãti. Aceste modificãri ale legii 69/2000 sunt doar începutul reformei pe care îmi doresc sã o implementez în sport, urmeazã legea sponsorizãrii activitãtilor sportive si chiar o nouã lege a sportului, care sã fie adaptatã nevoilor actuale. Voi colabora cu toti factorii implicati pentru a implementa mãsuri viabile, menite sã aducã plusvaloare si performantã”.

GENU TUTU