Mai multe gropi, de diverse dimensiuni, pun în pericol circulatia spre Petrila, imediat în apropierea trecerii la nivel cu calea feratã.

Din cauza lor, soferii fac manevre imprudente, iar totul cade în sarcina celor de la Petrosani. „Aici, soferii cautã sã evite gropile si mai rãu fac, cã strada este îngustã si intrã pe contrasens. Sunt gropi mari si, dacã nu încercã sã le eviti, atunci îti rupi masina”, a spus unul dintre soferii revoltati de starea drumului. Administratia de la Petrosani, de care apartine artera rutierã, pentru cã municipiul se terminã la barierã,  spune cã plombarea acestor gropi este în proiect si cã muncitorii vor ajunge si acolo. Pânã acum nu s-a ajuns din cauza vremii ploioase, care a îngreunat mult toate  eforturile de asfaltare.

„Nu putem sã fim peste tot si nici vremea nu prea ne ajutã. Plouând, e mai complicat. Portiunea aceea din drum apartine de Petrosani si sunt douã sau trei gropi acolo, care sunt deja prinse  în programul de reparatii”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.  Din aceastã sãptãmânã, au început lucrãrile de plombare si asfaltare a strãzilor din Colonia Petrosani. Ample  operatiuni sunt acum pe stradã pe care este Societatea de distributie a apei, iar lucrãrile vor continua. „Una dintre cele mai afectate strãzi este Cuza Vodã, dar si Lunca. Lucrãm si pe Maleia si în Colonie si apoi sunt toate celelalte strãzi în program, inclusiv drumul spre Petrila”, a mai precizat  primarul din Petrosani.  În plus, primãria din Petrosani, prin serviciul de specialitate, a scos la  licitatie lucrãrile de asfaltare a arterei din DN 66, portiunea din soseaua de centurã, pe care acum a plombat-o.

Diana Mitrache