Joi – dezbatere publicã fãrã parlamentari
Vineri – semnare de proiect cu pleiadã de parlamentari PSD

Sfârsitul sãptãmânii trecute a fost caracterizat de douã evenimente importante.  Primul a avut loc joi, la Primãria Petrosani, unde a avut loc o dezbatere publicã pe tema termoficãrii. Al doilea eveniment a avut loc vineri la ApaServ, acolo unde s-a semnat contractul de 90 de milioane de euro pentru realizarea unor investitii în sistemele de apã si canal. Ambele proiecte sunt importante, însã depinde fiecare din ce perspectivã priveste.

La dezbatere, doar Heius

La dezbaterea publicã de la Primãria Petrosani au fost invitati toti parlamentarii judetului Hunedoara, chiar dacã decizia în privinta termoficãrii nu stã la mâna lor. Ei pot ajuta Valea Jiului prin legi.  Desi invitatiile au fost adresate tuturor parlamentarilor din judet, prezent a fost doar Lucian Heius, deputat PNL. Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, initiatorul dezbateri publice, nu a comentat despre absenta parlamentarilor din judetul  Hunedoara. Complexul Energetic Hunedoara stã la mâna Guvernului. Un guvern condus de PSD. Politicienii fac jocuri de culise pe scheletul Complexului Energetic Hunedoara, care cum sã numeascã directorii, sefii, inginerii si minerii, însã acestia sunt total dezinteresati atunci când vine vorba de un subiect stringent. Singurul parlamentar prezent la dezbatere, Lucian Heius a avut câteva interventii punctuale, subliniind însã faptul cã “solutia trebuie sã o gãseascã specialistii, cu sprijinul Guvernului”.

Parlamentarii PSD au gãsit Petrosaniul vineri

Dacã joi au lipsit cu desãvârsire, vineri a fost pleiadã de politicieni, la un eveniment cu care nu au contribuit cu nimic. Meritul pentru scrierea proiectului si atragerea fondurilor europene este exclusiv a echipei de la ApaServ Valea Jiului. Dar au venit si parlamentarii încolonati la eveniment. Bineînteles parlamentarii de la PSD, în frunte cu Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, care la un moment dat, a deviat de la subiect si a trecut la campania electoralã.  La evenimentul de la ApaServ au fost prezenti deputatii PSD, Natalia Intotero, Laurentiu Nistor si Sorin Marica.

Monika BACIU