Municipalitatea de la Petrosani a pierdut procesul cu Romsilva din cauza retrocedãrilor. Cinci ani s-a judecat Primãria Petrosani cu Romsilva pentru scoaterea din fondul forestier a 46 de hectare de teren în vederea continuãrii lucrãrilor la domeniul schiabil din Parâng.

Ultima sentintã de la Curtea de Apel Alba Iulia a fost nefavorabilã administratiei locale. În motivarea instantei se aratã faptul cã din cauza unor retrocedãri, a fost pierdut procesul.

“Legea 162 ne-a dat dreptate, dar s-au retrocedat niste terenuri, în suprafatã de 6 hectare si pentru asta ne-a respins solicitarea. Vom merge la Înalta Curte de Casatie si Justitie”, a declarat Marian Popescu, city-managerul Primãriei Petrosani.  Dupã cinci ani de procese, o sentintã favorabilã si casatã, administratia localã de la Petrosani pierde litigiul cu Romsilva pentru scoaterea din fondul forestier a 46 de hectare de teren necesare pentru  continuarea lucrãrilor de dezvoltare a domeniului schiabil Parâng.

“Ia act de renuntarea reclamantului Municipiul Petrosani la judecata petitului privind  anularea adresei nr. 23547/VS/10.05.2012. Respinge ca nefondatã actiunea în contencios administrativ formulatã de reclamantul Municipiul Petrosani, prin Primar, cu sediul în Petrosani, str. 1 Decembrie 1918, nr. 93, jud. Hunedoara în contradictoriu cu pârâta Regia Nationalã a Pãdurilor – ROMSILVA SA cu sediul în Bucuresti, str. Petricani, nr. 9A, sector 2”, aratã sentinta de miercuri a Curtii de Apel Alba Iulia. Totodatã,  municipalitatea de la Petrosani este obligatã sã le plãteascã celor de la Romsilva si cheltuielile de  judecatã. “Obligã reclamantul sã plãteascã pârâtei suma de 1.255 lei reprezentând cheltuieli de judecatã. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se va depune la Grefa Curtii de Apel Alba Iulia”, mai aratã sentinta.

Monika BACIU