Ploile au pus stãpânire pe Valea Jiului. În ultimele zile, cantitãtile de precipitatii au fost însemnate cantitativ, dar acestea nu au pus probleme în ceea ce priveste alimentarea cu apã potabilã a populatiei. Reprezentantii operatorului de apã din Valea Jiului sustin cã investitiile derulate îsi aratã utilitatea.

“Nu am avut niciun fel de probleme. Chiar dacã a plouat, noi mergem înainte cu investitiile fãcute în cele douã statii mari, Valea de Pesti si Jiet care fac cã cetãtenii sã aibã apã 24 de ore din 24. Dacã nu erau acele investitii, sigur acum populatia avea de suferit”, a declarat Costel Avram, directorul general al SC ApaServ Valea Jiului.

Anul trecut, au existat probleme majore în cartierul petrosãnean Aeroport. Canalizarea nu a mai fãcut fatã din cauza precipitatiilor abundente, astfel cã s-au produs inundatii de proportii. Cei de la ApaServ cautã cele mai potrivite solutii pentru remedierea situatiei.

“Suntem pe cale de a rezolva si problema din Aeroport, dar un avantaj mare pentru noi este si faptul cã cei de la Apele Române deja au fãcut investitii la cele douã pâraie care refulau si noi câstigãm. Noi trebuie doar sã fim atenti la canalizare si cred cã lucrurile se vor rezolva”, a mai spus sursa citatã.  Investitiile ApaServ continuã si în acest an. Ultimul exemplu elocvent îl constituie finalizarea în termen a Proiectului Major „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apã si apã uzatã în judetul Hunedoara (Valea Jiului)” finantat prin POS Mediu 2007 – 2013 în valoare de 143.391.966 lei. Valoarea totalã plãtitã dupã implementare este de 118.406.893 lei. Proiectul a cuprins urmãtoarele componente: extinderea statiei de epurare a apei uzate Dãnutoni, Valea Jiului pentru deservirea unei populatii de 129.000 p.e, reabilitarea statiei de tratare a apei Valea de Pesti si a captãrii Lazãru, Valea Jiului pentru deservirea a aproximativ 94.370 locuitori din partea de Est a zonei, reabilitarea statiei de tratare a apei Jiet si sistemele de clorinare pentru localitãtile Lupeni, Vulcan si Aninoasa pentru deservirea a aproximativ 44.000 de locuitori ai zonei de Nord – Est, zonarea sistemelor de alimentare cu apã din Valea Jiului pentru reducerea coeficientului de pierderi, extinderea si reabilitarea sistemului de alimentare cu apã si de canalizare în localitãtile: Petrila, Petrosani, Aninoasa, Vulcan.

Monika BACIU