Scoala mai aproape de liceeni. Acest lucru si-l propun reprezentantii Colegiului National de Informaticã Carmen Sylva din Petrosani care vor sã implice liceeni în activitãti care rãspund preocupãrilor lor.

Scoala nu trebuie sã fie un mediu rigid, iar acest lucru l-au înteles si cadrele didactice ale unitãtii de învãtãmânt care vor sã atragã un numãr cât mai mare de elevi. În acest sens, la sfârsitul acestei sãptãmâni, în perioada 6-7 mai, 13 mai, va fi organizat proiectul LiceEniada, eveniment sustinut financiar de municipalitatea de la Petrosani.

“Acest proiect a apãrut din ideea de a strânge laolaltã elevi de la toate liceele din Valea Jiului pentru a participa la diverse activitãti si este gândit cã o solutie la programul “Scoala altfel”. Se doreste, ca prin acest proiect, sã fie atrasi atât profesorii cât si elevii, de la toate liceele din zona noastrã, în actiuni interesante si antrenante. De asemenea, proiectul îsi propune cresterea gradului de implicare a elevilor si profesorilor din liceele din Valea Jiului în programul “Scoala altfel”, urmãrindu-se atragerea elevilor de liceu în activitãti care rãspund preocupãrilor lor, pentru valorificarea talentelor si abilitãtilor acestora în diverse domenii. Printre obiectivele proiectului se numãrã: constientizarea importantei lucrului în echipã, dezvoltarea spiritului de competitie si de fair-play în rândul participantilor, informarea elevilor asupra avantajului activitãtii de voluntariat, despre posibilitãtile de implicare civicã si socialã în comunitatea localã”,  spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Consiliul Local al municipiului Petrosani a aprobat alocarea sumei de 1.200 de lei pentru sustinerea proiectului. Elevii participanti vor primi cupe, diplome si medalii, dar totodatã vor avea posibilitatea de a-si valorifica abilitãtile creative.

Monika BACIU