Dupã ce s-a tot vorbit în ultimi ani de reluarea lucrãrilor la drumul Câmpul lui Neag – Herculane sau “drumul lui Bãsescu”, cum mai este cunoscut si dupã ce si anul acesta, primarul de la Uricani era optimist vizavi de acest lucru, acum situatia s-a schimbat brusc. Nu mai este nicio sansã de continuare a constructie în anul 2012, cel putin.

„Speranta noastrã este aceea cã mãcar în bugetul din anul viitor sã se aloce sumele de bani necesare pentru reînceperea lucrãrilor, lucrãri ce au fost oprite în 2007. Împreunã cu presedintele Consiliului Judetean si cu ceilalti colegi primari, sperãm sã sensibilizãm Ministerul Transporturilor, Guvernul României pentru reînceperea lucrãrilor la acest drum”, a declarat Dãnut Buhãescu, primarul Orasului Uricani.

Nici titulatura de „drumul lui Bãsescu” nu-i mai convine primarului Buhãescu, care spune cã nu mai vrea sã audã asta. El trage sperantã cã Guvernul USL va da bani pânã la urmã pentru acest dobiectiv. “Eu cred cã trebuie sã-i schimbãm numele si  sã nu-i mai spunem drumul lui Bãsescu. Vã spun si din ce motiv. Dom’le, ne-au mintit ãstia de ne-au rupt! Ne-au rupt cu minciuna, ne-au terorizat, ne-au terminat! Vorbesc de Guvernele Boc, Ungureanu, pedelisti, în general. Am rãmas incredibil de stupefiati când am aflat si gogoasa pe care ne-au servit-o ei ultima datã. De câtiva ani tot încep lucrãrile, dar nu mai încep niciodatã. Si acum am aflat, când s-a format bugetul pentru 2012, cã ne-au mintit cã alocã bani pentru acest obiectiv. Ba mai  mult, prin februarie, când am fost la Asociatia Oraselor, eram asa de bucuros când am auzit din gura ministrilor cã avem banii…. Cã Borbely a dat avizul, Boagiu a alocat banii, dar în realitate nu i-a dat. Noul ministru secretar de stat de la Transporturi a verificat. Am fost cu domnul presedinte Molot, am pus aceastã întrebare si s-a verificat. Adevãrul este cã nu a fost prins niciun leu ”, a mai afirmat Buhãescu.

Constructia acestui drum a fost îndelung contestatã de ecologistii de la Agentul Green, precum si de la alte asociatii ecologice din tarã si din strãinãtate, pentru cã traverseazã Parcul National Retezat.

Luiza Andronache