Complexul Energetic Hunedoara nu mai livreazã agent termic abonatilor din municipiul Petrosani. Cei putin peste 2000 de abonati ai sistemului de termoficare nu si-au plãtit facturile, iar conducerea CEH a dispus sistarea furnizãrii agentului termic.

“Începând cu data de astãzi, 18.04.2017, orele 24oo, Sucursala Electrocentrale Paroseni din cadrul Societãtii Complexul Energetic Hunedoara sisteazã furnizarea energiei termice cãtre agentii economici, institutiile publice si populatia Municipiului Petrosani. Faptul cã nivelul încasãrilor pentru contravaloarea energiei termice livrate în Municipiul Petrosani nu a atins nivel minim de 80% din totalul facturilor emise si scadente aferente perioadei de iarnã 2016-2017, SE Paroseni este pusã în imposibilitatea de a onora comanda emisã de cãtre S.C. Termoficare Petrosani S.A pentru luna în curs reprezentând agent termic pentru încãlzire si apã caldã. Gradul de încasare al facturilor scadente pentru agentul termic livrat în iarna 2016-2017 este de 50,06%”, aratã conducerea Complexului Energetic Hunedoara. În cursul sãptãmânii trecute, cei de la CEH subliniau cã furnizarea agentului termic este pusã sub semnul întrebãrii si pentru sezonul de iarnã care urmeazã. Pentru ca abonatii sã beneficieze de agent termic trebuie plãtite toate facturile restante.

“Totodatã, neachitarea în integralitate a contravalorii totale a facturilor restante pânã la începerea sezonului rece din acest an va face imposibilã furnizarea agentului termic, în Municipiul Petrosani, în iarna 2017-2018, responsabilitatea si asumarea consecintelor care vor decurge din acest fapt fiind strict a S.C. Termoficare SA Petrosani împreunã cu Administratorul Judiciar al societãtii si a autoritãtii locale. Situatia actualã si cea de perspectivã ne obligã la o informare corectã si obiectivã a locuitorilor Vãii Jiului si la transmiterea unui semnal de alarmã autoritãtilor locale si revânzãtorului în vederea adoptãrii mãsurilor necesare pentru asigurarea conditiilor optime de continuare a furnizãrii energiei termice, în beneficiul populatiei”, mai aratã cei de la CEH.

1-1

Reprezentantii Complexului Energetic Hunedoara sustin cã au reusit sã furnizeze agent termic având în vedere dificultãtile cu care s-au confruntat. În aceste conditii se asteaptã ca si beneficiarii sã îsi achite facturile restante.  “În conditiile situatiei financiare extrem de dificile în care se aflã Societatea CEH SA, inclusiv Sucursala Electrocentrale Paroseni, furnizarea energiei termice cãtre consumatorii racordati la sistemul de termoficare s-a realizat cu eforturi umane si materiale deosebite. În ciuda inerentelor avarii survenite pe magistrala de termoficare sau pe racordurile care alimenteazã punctele termice din municipiile Vãii Jiului, parametrii atinsi la livrarea agentului termic au fost de nivel calitativ ridicat, remedierea defectiunilor fiind fãcute operativ astfel încât disconfortul beneficiarilor sã fie redus la maximul posibil”, mai aratã cei de la CEH.

Actionati în instantã

Primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi, spune cã singura solutie pentru recuperarea sumelor restante de la rãu-platnici este actionarea acestora în instantã.  “Am vãzut cã se opreste termoficarea. Cei de la CEH opresc pentru cã nu s-au plãtit facturile de cãtre populatie. Undeva e normal, sperãm ca temperaturile sã nu fie foarte scãzute. Noi, primãria, ne-am achitat toate datoriile. Singura modalitate pentru recuperarea restantelor este ca SC Termoficare SA sã facã somatii si sã facã demersurile în justitie. Altã solutie nu avem”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.  În urmã cu câteva sãptãmâni, directorul general al CEH, Mihael Melczer, declara cã furnizarea termoficãrii în Valea Jiului a fost “o activitate de mecenat”.
UPDATE: Petrosanenii vor avea caldura pana vineri
Petrosanenii vor beneficia de agent termic pana vineri. Prefectul judetului Hunedoara, Fabius Kiszely, a avut o discutie cu conducerea Complexului Energetic Hunedoara pe tema termoficarii din Petrosani. Astfel, s-a decis ca abonatii serviciului de termoficare sa beneficieze de agent termic pana vineri, 21 aprilie.
“Am avut o discutie cu domnul prefect si tinand cont de faptul ca zilele acestea se anunta racoroase, vom furniza agentul termic pana vineri. Am reactionat pozitiv la solicitarea prefectului judetului Hunedoara privind furnizarea agentului termic”, a declarat Mihael Melczer, directorul general al CEH.
Gradul de incasare a facturilor la termoficare pentru sezonul de iarna 2016-2017 este de 50,06%
Monika BACIU