Dupa ce a fost reales, primarul Uricaniului, Danut Buhaescu, parca a fost injectat cu adrenalina prin Grecia, din cauza careia si-a intarziat investitura. Vrea cu tot dinadisul sa demostreze ca poate si ca forta politica, cu influenta aferenta, consta in realizari si asta in lipsa banilor, ca oricine poate cu bani multi.

Asa ca Buhaescu a pornit cu declaratii pitoresti care sa aiba ecou, respectiv ca s-ar lega cu lanturi de cladirea Guvernului ca sa se aloce banii pentru construirea ultimului tronson al ”drumului lui Basescu”, drum ce deschide Valea Jiului spre Herculane, ca ar trebui schimbata porecla drumului promis minerilor de Basescu inca de pe vremea cand era ministrul Transporturilor, ca PDL a mintit si nu a alocat nici un leu in 2012 si ca acesta lucrare este o dovada elocventa ca Traian Basescu nu se tine de cuvant nici dupa vreo 14 ani etc., etc.

Mai nou, primarul Uricaniului a hotarat sa sustina puternic investitorii dispusi sa-si deschida afaceri in localitate, investitori care ar crea locuri de munca si ar si aduce bani la buget.

Astfel, Buhaescu vrea sa creeze la randul sau conditii optime pentru deschiderea unei firme de colectare-prelucrare a fructelor de padure, astfel ca localnicii nu doar sa-si vanda munca pentru cules, ci si sa lucreze efectiv la respectiva fabrica de conserve.

”Este vorba de un investitor tanar, Nadrag, pe care il vom sprijini in proiectul sau pe fonduri europene. Este un proiect pe prelucrarea fructelor de padure, proiect care ar crea vreo 100 de locuri de munca. Il vom sustine pentru implementarea proiectului,

i-am dat deja terenul, spatiu, il vom ajuta sa treaca mai usor prin hatisul acesta al birocratiei, iar din drumul national, pana acolo la el, ii vom asfalta calea de acces, ii punem iluminat, ca sa aiba conditiile pe care i le impune proiectul. Voi sustine fiecare investitor care vrea sa vina la Uricani, pentru ca este o sustinere reciproca avand in vedere ca ei vor crea locuri de munca si automat se va dezvolta si orasul” – a declarat primarul Uricaniului, Danut Buhaescu.

Buhaescu nu a renuntat la ideea infiintari celor doua panouri publice – ”panoul rusinii” si ”panoul performerilor” – care, crede primarul, vor mobiliza oamenii. Daca la ”panoul rusinii” vor aparea cetateni cu ”asa nu”, este si pentru a-si educa concitadinii care deraiaza de la calea civilizatiei, la ”panoul performerilor” vor fi promovati oameni cu fapte si idei care contribuie la dezvoltarea orasului.

”Voi sustine fiecare investitor care vrea sa vina la Uricani, pentru ca este o sustinere reciproca avand in vedere ca ei vor crea locuri de munca si automat se va dezvolta si orasul” – Danut Buhaescu, primarul orasului Uricani.

Ileana Firtulescu