Autoritãtile asistã neputicioase la atrocitãti si invocã blândetea legii. Dupã câinii exterminati pe banii nostri, un alt caz de cruzime a oripilat opinia publicã. S-a întâmplat la Orãstie, unde un cal a fost castrat în mijlocul drumului si lãsat sã agonizeze mai bine de 24 de ore.

Politistii din Orãstie au demarat o anchetã si au aflat cã proprietarul, un localnic de 70 de ani, s-a înteles cu o cunostintã din zona Romos pentru a-i castra calul. Stãpânul animalului se îngrijea de el, dar a încãput pe mâna veterinarului sarlatan. Pentru cã a fost despãgubit de cel care i-a mãcelãrit animalul, bãtrânul n-a depus plângere împotriva lui.

”Politistii din Orãstie au lucrare, au audiat persoanele în cauzã, proprietarul, si dacã se stabilesc aspecte de naturã penalã sau contraventionalã vor actiona conform legii”, a declarat subcomisarul Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al IPJ  Hunedoara. Pentru cã împotriva celui care a provocat moartea animalului nu este depusã o plângere, politistii nu pot face prea multe. Incidentul revoltãtor a avut loc zilele trecute în municipiul Orãstie, iar anumalul a fost supus unei operatii de castrare chiar în drum si nu într-o clinicã veterinarã. Mai mult cel care a fãcut operatia nici nu este medic veterinar si nu i-a administrat animalului un anestezic folosit în mod curent la interventiile chirurgicale. Un locuitor al municipiului spune cã ”a fost lãsat sã se chinuiascã în ploaie si abia dupã 24 de ore de chin a fost eutanasiat”.

Maximilian Gânju