Dupa Timisoara, si la Petrosani – miting USL

Mitingurile organizate de USL – ca o contabalansare a campaniei electorale a presedintelui Romaniei, Traian Basescu, pentru referendumul din 29 iulie 2012 de demitere sau nu a acestuia – au in general un scop, declarat de liderii uniunii, de informare si mobilizare a populatiei.

Recentul miting al USL de la Timisoara, unde au participat si cei din judetul Hunedoara, deci si din Valea Jiului, a adunat circa 15.000 de oameni, dupa spusele participantilor, si a fost unul indelung comentat datorita participarii presedintelui interimar al tarii, Crin Antonescu.

Deputatul PSD de Valea Jiului, Cristian Resmerita, prezent la Timisoara, a declarat ca scopul acestor mitinguri nu este lupta impotriva unui om, repectiv impotriva lui Traian Basescu, ci impotriva degradarii vietii majoritatii populatiei, a degradarii palierului economico-social si ca urmare a adancirii saraciei dublata de umilinta.

”Parerea mea este ca acest referendum nu este o actiune de lupta impotriva unui om, ci este dorinta majoritatii poporului roman de a schimba ceva nemaifiind de acord cu politicile si masurile care l-au facut, in acesti ultimi sapte ani si mai bine, de a suporta greu, foarte greu, taieri de salarii, taierea pensiilor prin aplicarea acelui CAS, cei care au fost dati afara din servicii – astazi au venit la serviciu, iar a doua zi nu-l mai aveau -, apoi exploatarile miniere din Valea Jiului care nu au fost ajutate deloc in aceasta perioada de cand sunt deputat, desi s-au facut demersuri peste demersuri, nu s-a facut nimic de parca s-a vrut moartea mineritului… Actiunea este clar a poporului roman ca o consecinta a ultimilor sapte ani. Cred ca aceste mitinguri isi ating scopul in sensul ca populatia va intelege ca este un moment foarte important acesta, in care sa-si spuna cuvantul, sa spuna ce doreste si pentru asta trebuie sa mearga la vot. Noi asta am dorit sa transmitem, ca indiferent care este optiunea lor, sa o spuna punand stampila ca raspuns la intrebarea: sunteti de acord cu demiterea presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu? Da sau nu. Daca oamenii aleg sa mergem mai departe asa, vom merge, daca nu, lucrurile se vor schimba. Acum, in asemenea situatii, rolul cetatenilor este cel mai important pentru ca ei hotarasc soarta Romaniei si a tuturor romanilor” – a declarat deputatul Cristian Resmerita.

”Daca oamenii aleg sa mergem mai departe asa – vom merge, daca nu – lucrurile se vor schimba. Acum, in asemenea situatii rolul cetatenilor este cel mai important pentru ca ei hotarasc soarta Romaniei si a tuturor romanilor” – a declarat deputatul Cristian Resmerita.

Dupã Timisoara, si la Petrosani va avea loc un asemenea miting de mobilizare, duminica începand de la ora 17,00, în organizarea USL.

Ileana Firtulescu

Advertisements

2 comentarii la „Dupa Timisoara, si la Petrosani – miting USL

  • 18 iulie 2012 la 10:30
    Permalink

    Desi cetateni o duc greu si cu mincinosi ciolanari ai matusi Tamara (PSD) sefi PSD -PNL (USL)isi impart functiile publice ca sasi schimbe masinile,vilele,… sa o duca bine familile lor.

  • 18 iulie 2012 la 11:09
    Permalink

    Sa organizam un miting de protest pentru ieftinirea apei in Valea Jiului.

Comentariile sunt închise.