Nici bine nu au plecat inspectorii IGPR de la Lupeni si au apãrut noi tensiuni grave. Un politist a refuzat sã intre în turã si si-a anuntat superiorii cã îi este amenintatã viata. Agresorii sunt chiar câtiva colegi ai agentului. Acestia i-au transmis cã îsi trag cagule pe fatã si-l vor ”aranja”. Unul dintre politistii agresori este supectat de braconaj si trafic international cu trofee, iar zilele trecute ofiterii DGA au descins la locuinta sa si-l cerceteazã penal.

Politistul Iustinian Ivanciuc este angajat la Politia Municipalã Lupeni, unde mai multi colegi ai lui au fãcut un demers comun împotriva comandantului. Ivanciuc si alti câtiva politisti nu au vrut sã semneze plângerea si din acest motiv a fost luat în vizor. De la scuipat si pânã la amenintãri cu moartea n-a mai fost decât un pas. Joi seara, înainte ca agentul sã intre în turã, i s-a  transmis cã va fi ”aranjat”.

”Cum s-a terminat controlul (n.r. cel derulat de IGPR) situatia s-a înrãutãtit si eu si încã 3-4 colegi am început sã fim umiliti, scuipati, înjurati si amenintati cu acte de violentã. Am anuntat Biroul control intern si implicit pe seful Inspectoratului, dar nu s-a luat nici o mãsurã. Am refuzat sã intru în serviciu si am anuntat si IPJ Hunedoara, pentru cã nu pot sã-mi permit sã intru în serviciu cu pistol asupra mea de vreme ce eu sunt amenintat de alti colegi care poartã si ei pistol în timpul serviciului.  Probabil cã toatã aceastã stare conflictualã are cea mai mare cauzã în IPJ Hunedoara, de vreme ce conducerea IPJ nu a luat mãsuri si nu se intereseazã. Domnul Dumitru Liviu Gabriel, seful Inspectoratului a fost informat despre situatie si nu a luat nici o mãsurã”, a declarat Iustinian Ivanciuc.

1-1

”Îsi pun cagula pe cap si ne-o dã asa…”

Politistul spune cã nu a gresit cu nimic fatã de colegii sãi, dar plãteste pentru cã a vrut sã stea departe de scandal si sã-si facã serviciul. Nu doar el ci si alti colegi ai sãi. ”Eu si câtiva colegi am fost neutri si nu am semnat acea petitie împotriva sefului Politiei, de aici a plecat totul. Noi le-am zis cã vrem sã ne face serviciul politienesc, nu ne intereseazã altceva. De acolo a pornit totul, amenintãrile. Ni s-a transmis cã-si pun cagula pe cap si ne-o dã asa…”, mai spune politistul. Incidentul extrem de grav de la Politia Lupeni vine la câteva zile dupã ce Corpul de control al IPGR a derulat un control, iar printre cei cercetati disciplinar se aflã si politistii agresori. Conducerea IPJ Hunedoara sustine cã s-a dispus un control la Politia Lupeni. ”Inspectorul sef al IPJ Hunedoara stia despre situatia aceasta si a dispus o verificare internã pentru a se stabili dacã situatia este realã sau nu, dacã este asa cum o prezintã dânsul (n.r. Iustinian Ivanciuc). În functie de rezultat se vor lua mãsurile legale prevãzute de regulamentele interne”, a declarat subcomsiarul Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Maximilian Gânju