Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva, cu sprijinul Consiliului Judetean Hunedoara, organizeazã în perioada 23-25 martie 2017, cea de-a cincea editie a simpozionului international „Piese arheologice minore si semnificatia lor”.

La aceastã manifestare stiintificã, de organizarea cãreia se ocupã un comitet de specialisti din cadrul institutiei noastre (dr. Nicolae Cãtãlin Riscuta, dr. Oana Tutilã, dr. Cãtãlin Cristescu si dr. Antoniu Marc) vor fi prezentate 35 de lucrãri, în limba englezã, alãturi de cercetãtori în domeniu de la principalele muzee si institutii de învãtãmânt superior din tarã urmând sã fie prezenti si colegi din Franta, Ungaria, Marea Britanie, Serbia si Bulgaria.

Cu acest prilej va fi lansat si volumul „Archaeological Small Finds and Their Significance. Proceedings of the Symposium on Games and Toys”, editat de dr. Oana Tutilã, dr. Nicolae Cãtãlin Riscuta si dr. Iosif Vasile Ferencz si care cuprinde comunicãrile prezentate la editia anterioarã a simpozionului, desfãsuratã în primãvara anului 2015. Despre volum va vorbi dr. Paul Pupezã, specialist în cadrul Muzeului National de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca, iar festivitatea de deschidere va avea loc joi, 23 martie 2017, ora 10.00, în Palatul Magna Curia.

Sectia de Marketing si Relatii cu Publicul