Un om a avut o idee si s-a strãduit s-o punã în practicã. Mai mult de atât, gratie acestui lucru, beneficiarii acesteia am fost noi toti, iubitorii muzicii rock. Este vorba despre un împãtimit al acestui gen muzical, care s-a gândit sã-si transforme pasiunea într-un mod de promovare a locurilor natale si de atragere a turistilor în zonã. Cãtãlin Strinu a organizat festivalul rock Mãgura Wave, care s-a dovedit a fi un succes cultural si touristic, asa cum am mai spus. Aceasta este propunerea pentru sâmbãta care urmeazã la Campania „Premiantii fãrã premii”.

„Mãgura Wave Fest” a primit deja recunoasterea calitãtii sale, chiar dupã prima editie organizatã în august 2016, la Simeria, pe Mãgura Uroiului. În cadrul galei „Metal Head Awards”, desfãsuratã la Bucuresti, în 28 ianuarie 2017, evenimentul a primit trofeul „Best Romanian Emerging Festival” (cel mai bun festival nou-apãrut), ceea ce reprezintã pentru echipa de organizare o încununare a eforturilor depuse si o încurajare de a merge mai departe.

„Mãgura Wave Fest” este un proiect creat din dorinta de a promova muzica de calitate si libertatea pe care ne-o oferã natura. „Locatia a fost aleasã cu scopul de a schita un peisaj perfect de întâlnire pentru toate spiritele libere care simt si vor sã celebreze vibratiile pozitive, într-un mediu încãrcat de energii, emotii si viatã. Ne-am hotãrât sã-i dãm un impuls acestei oaze de tãcere, în care timpul parcã stã în loc si sã scriem o poveste realã. Cursul tãcut al Muresului de la poalele Mãgurii Uroiului, platoul întins, înghitit de imaginea coplesitoare a apusurilor care învelesc cetatea Devei, sunt elementele forte ale povestii noastre, care se alãturã elementului principal, muzica de calitate”, au precizat organizatorii la momentul de debut al acestui eveniment. Organizat de Centrul Cultural si de Creatie al orasului Simeria, cu sprijinul autoritãtilor, dupã ideea lui Cãtãlin Strinu si a unui grup de prieteni voluntari, iubitori ai muzicii de calitate, „Mãgura Wave Fest” a fost un succes încã de la prima editie, cifrele vorbind de la sine. Astfel, în cele 3 zile de festival, 22 de formatii rock au urcat pe scenã în fata celor aproximativ 4.500 de spectatori prezenti la eveniment.

„Noi tot am vorbit la Simeria despre locatia asta minunatã, Mãgura Uroiului, si cum am putea sã o promovãm, contribuind astfel si la promovarea judetului Hunedoara. Pe acest segment, al muzicii rock, prin care sã promovãm tinerele talente, dar si sã transformãm zona într-un punct de atractie – turisticã si culturalã – se simtea un gol. Nu cred cã am gândit la o scarã foarte mare, desi ne doream succes pentru un astfel de eveniment, dar rãspunsul publicului a fost o confirmare a faptului cã am identificat corect dorinta unei pãrti a iubitorilor muzicii de calitate. Dacã a fost greu!? Cred cã da, dar nu stiu dacã mai simt asa acum, mai ales dupã ce am vãzut entuziasmul celor la care am apelat pentru materializarea ideii. Comunitatea si autoritãtile au sustinut imediat si neconditionat proiectul Mãgura Wave. Succesul primei editii a fãcut sã ne gândim serios sã continuãm, dar nu oricum, ci ridicând stacheta din punct de vedere calitativ pentru editia din acest an pe care o avem în pregãtire. Premiul „Best Emerging Festival” obtinut la MetalHead Awards 2016, ceea ce înseamnã cã Mãgura Wave a fost considerat cel mai bun eveniment din categoria new entry, a avut darul sã confirme calitatea muncii depusã de întreaga echipã de organizare.  Prin invitarea mea în cadrul acestei campanii consider cã sunt invitati toti cei care s-au implicat în organizarea acestui eveniment de calitate. Îi astept pe toti prietenii mei sã-mi fie alãturi sâmbãtã”.

Pentru modul în care si-a dovedit tenacitatea, pentru faptul cã doreste si a si reusit sã creeze un eveniment menit sã promoveze plaiurile hunedorene, pentru faptul cã doreste sã facã din localitatea în care locuieste si o destinatie culturalã, vã propunem sã ne întâlnim cu acest om sufletist si sã-i spunem cã-i multumim pentru ceea ce ne oferã. Sâmbãtã, 25 Martie 2017, ora 11.00, doamnul Cãtãlin Strinu vine sã-l întâlnim. Aveti ocazia sã-l priviti în ochi, sã-i spuneti o vorbã caldã si sã fiti parte dintre cei care îi vor multumi oficial printr-o diplomã si un buchet de flori venind în centrul Devei, în Piata Victoriei.

Initiatorii proiectului „Premiantii fãrã premii”