Sindicalistii s-au aflat la Bucuresti unde au avut întâlniri cu persoane care au un cuvânt de spus în privinta Complexului Energetic Hunedoara. acestia cautã solutii de redresare a societãtii energetice.

Sindicalistii au reiterat ideea cã ar putea rãmâne patru unitãti miniere în cadrul Complexului Energetic Hunedoara, si nu douã asa cum prevede planul pe care se bazeazã Ministerul Energiei.

“Sindicalistii care încearcã sã scoatã „pietrele” aruncate în groapa CEH, de sindicalistii aserviti administratiei. Se discutã ca variantã de viitor pentru CEH, functionarea în continuare cu patru Exploatãri miniere (restructurate ), trei grupuri energetice si o sucursalã de prestãri servicii. Interesul national a pus la aceeasi masã toti actorii care pot decide soarta CEH. Sindicatul Muntele împreunã cu Sindicatul Solidaritatea Hunedoara si sprijiniti de Confederatia Meridian, reprezentatã de dl. Ioan Popescu, au pus bazele acestui demers de redresare a CEH. Deci se poate!”, scrie Cristian Istoc, presedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoreanã, pe pagina sa de socializare.  Ministerul Energiei merge pe varianta închiderii minelor Lupeni si Lonea si mentinerea în functie a câte unui grup de la termocentralele Paroseni si Mintia si mentinerea unitãtilor miniere Livezeni si Vulcan.

Monika BACIU