Întreaga Vale a Jiului a fost în beznã duminicã seara. Nu doar abonatii casnici au fost afectati de pana de curent, ci si operatorii economici sau unitãtile medicale.

“Au fost probleme la reteaua de înaltã tensiune, la Transelectrica. Toatã Valea Jiului s-a confruntat cu aceastã situatie”, au declarat reprezentanti ai ENEL Banat.  Unitatea medicalã de la Petrosani a fost trecutã pe generatorul de curent.  “Avem generator, eram în spital în momentul respectiv. A intrat generatorul în functiune în momentul panei de curent, dar acesta alimenteazã doar holurile, sectiile ATI, sala de operatii si Urgenta. Generatorul are o capacitate mare, poate functiona chiar si o zi întreagã, acesta fiind alimentat cu motorinã”, a declarat directorul medical al SUP Petrosani, Nicolae Ciugulea.

Potrivit celor de la unitatea medicalã, pana de curent a afectat un aparat de sterilizare.

CEH si SNIM afectate de pana de curent

Complexul Energetic Hunedoara si Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului au fost afectate de pana de curent. În subteranele unitãtilor miniere nu au mai functionat aparatele de ventilatie. “Foarte mult nu ne-a afectat. Vor fi costuri crescute pentru repornirea CAF-ului de la Paroseni. S-a restabilit destul de repede alimentarea cu energie electricã astfel cã au fost repornite aparatele de ventilat si la unitãtile miniere”, a declarat Mihael Melczer, directorul general al CEH. Si unitãtile miniere din cadrul SNIM au fost afectate.

“A fost o situatie delicatã din punct de vedere al sigurantei si sãnãtãtii în muncã. Din fericire pana de curent nu a tinut foarte mult, astfel cã instalatiile de ventilatie si aeraj au fost repornite. Când apare o astfel de avarie, oamenii sunt scosi din subteran în rampa putului acolo unde existã un circuit de aer proaspãt, pânã la repornirea instalatiilor”, a declarat Petre Drãgoescu, director tehnic din cadrul SNIMVJ.  Nu este pentru prima datã când cei de la Transelectrica se confruntã cu astfel de probleme. În luna noiembrie, întreg judetul Tulcea a rãmas fãrã curent electric din cauza unei probleme a Transelectrica.

Monika BACIU