Monitorizarea de catre SC Apa Serv Valea Jiului a  firmelor, care au fost banuite ca nu ar declara apa pe care o consuma, a scos la iveala ca, doar intr-o zi, sute de metri cubi nu sunt inregistrati. Si asta doar de la o firma de alimentatie publica.

De la instalarea noului director la SC Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram, s-a inceput recuperarea sumelor aflate la consumator, a serviciilor neachitate, sume ce puteau inchide portile furnizorului de apa. S-a observat ca societati comerciale de alimentatie publica, sau cele care se presupuneau ca fiind mari consumaroare de apa conform activitatilor desfasurate, achitau sume incredibil de mici. Ca urmare s-a purces la verificarea apometrelor si monitorizarea consumurilor la firmele respective.

Produce dovada furturilor

Asa s-a intamplat la cel mai mare complex de alimentatie publica si agrement Keops Petrosani, care detine si lacul care este un punct de atractie al locatiei. Cei 130 mc consumati lunar de  Keops au parut a fi o cantitate nereala, drept pentru care s-a trecut la monitorizare. In 20 de ore de supraveghere, respectiv de joi – ora 12,00, pana vineri – ora 8,00, s-au inregistrat peste 300 metri cubi de apa consumata. Ca urmare, intr-o luna de vara Keops  ajunge la cel putin 9000 metri cubi si nicidecum la 130 metri cubi pe luna.

”Este un lucru inteligent ce face Avram cu aceasta monitorizare, pentru ca produce dovada furturilor masive in fata celui banuit de asa ceva, lucru ce nu poate fi contestat in instanta” – a declarat un jurist din afara grupurilor implicate, Marius Stan.

In situatii asemanatoare, dar cu cantitati de apa mult mai mici comparativ cu Keops, de la surse din interiorul Apa Serv am aflat ca au fost gasiti cu apometre blocate sau diferente majore intre citiri sau autocitiri si realitate, cum sunt ”Floare de colt” sau ”Jolly”, una cu vreo 700 metri cubi diferenta/luna, alta cu un consum de 1 metru cub/zi.

Avram a promis ca nu raspunde comenzilor politice

Se stie ca directorul Apa Serv, Costel Avram, a invitat la discutii, astazi, oamenii de afaceri pentru a sista aceste nereguli, cu propuneri de solutii pentru a stopa aceste practici care pot falimenta furnizorul de apa din Valea Jiului.

Salariatii spun ca acum pot lua masurile ce se impun pentru ca li s-a promis de noul director ca ii va sustine in actiunile de normalizare si, ceea ce este mai important, nu va mai raspunde comenzilor politice de protectie a anumitor oameni de afaceri. Mai precis nu se vor mai confrunta cu situatia penibila cand sunt trimisi sa debranzeze o firma pentru neplata, iar dupa o ora sa fie trimisi din nou pentru a-l bransa ca urmare a unor apeluri influente.

”Speram sa se tina de promisiune domnul Avram, pentru ca de multe ori am fost acuzati noi, salariatii, ca am facut smenuri, dar nu s-a vorbit niciodata de protejati. E mai simplu sa pui vina pe cei mici” – spun salariati ai Apa Serv.

Directorul Apa Serv, Costel Avram, nu a putut fi contactat pentru confirmarea spuselor celor din subordinea sa. Am aflat ca nu se afla in localitate. Din cate il cunoastem, mai exista posibilitatea de a nu fi dispus la declaratii pana nu-si rezolva problema, in stilul sau caracteristic, fara a starni razboie politice si fara a-si pune in cap, gratuit, oamenii de afaceri.

Ileana Firtulescu