Hotel Petrosani, care apartine familiei politicianului Raj Tunaru, este scos la vanzare. Din cate se pare, proprietarii nu mai au rabdare sa inceapa constructia telegondolei care va lega Parangul de municipiul Petrosani si despre care se spune ca va contribui serios la dezvoltarea turismului.

Pentru 6,5 milioane de euro, e drept, negociabil, doritorii pot achizitiona constructia situata in centrul municipiului, in care, insa, nu s-au facut investitii decat partiale. Pe de alta parte, imobilul poate fi si inchiriat, in totalitate, pentru 40.000 de euro pe luna, ori pe bucati, adica pe parti componente alte complexului hotelier.

Hoteluk Petrosani, clasificat la doua stele, a fost construit in 1987 si are in total 112 camere si 3 apartamente. Doar 50 dintre acestea sunt recent renovate, avand un confort de 3 stele, iar restul asteapta o infuzie de capital serioasa pentru renovarea lor. Pe langa spatiile de cazare, complexul hotelier mai cuprinde un restaurant cu o capacitate de aproximativ 400 locuri, o ceainarie, destinata nefumatorilor, un bar/pub cu o capacitate de 100 locuri si aproximativ 200 m.p.   De asemenea, in continuarea restaurantului si a barului, care au intrare din strada, se mai afla si un spatiu de 224 m.p. care a fost proiectat ca braserie, putand functiona independent, spatiu pentru 2 birouri si 2 incaperi tip depozit. Complexul are in partea din spate o curte cu gard de 603 m.p., pe unde se poate face aprovizionarea.  Conform datelor tehnice, demisolul se intinde pe o suprafata de 2300 m.p. cu intrari din bucatarie, lifturile de marfa sau din curtea hotelului, este dotat cu curent electric, gaz si apa, putand fi inchiriat si separat. Suprafata totala construita este de 7791 m.p, iar terenul total al complexului este de 5590 m.p.

Raj Tunaru are mai multe afaceri in domeniul turismului in Romania, in special pe Litoral, iar in perioada 2000-2004 a fost deputat in Parlamentul Romaniei, intrat initial pe listele PRM. Din anul 2001 a ramas independent dupa ce s-a certat cu presedintele Corneliu Vadim Tudor, dar in ultima perioada a intrat in PP-DD, fiind considerat un apropiat al lui Dan Diaconescu.  In 2006, a fost implicat intr-un scandal de violenta domestica, dupa ce o femeie de origine romana l-a reclamat ca ar fi lovit-o si ar fi amenintat-o cu moartea. Politia din Los Angeles l-a retinut pe fostul deputat in data de 30 septembrie 2006, iar instanta a stabilit o cautiune de 500.000 de dolari pe care sotia lui Raj Tunaru a achitat-o dupa circa o luna. Tunaru a fost eliberat din arest, dar a avut interdictie de a parasi teritoriul SUA pana la finalizarea procesului. In decembrie 2006, magistratii americani l-au retinut din nou pe Tunaru in baza unei inregistrari in care acesta ar fi amenintat-o pe femeie ca, daca nu isi retrage plangerea, o omoara. Ulterior, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare, iar dupa ispasirea pedepsei s-a intors in tara.

Carmen Cosman