Mii de oameni au participat la Nedeia Vulcaneana

Vulcanul a dat in clocot la cea de a 40-a editie a Nedeii Vulcanene, care in acest an  a fost organizata pe stadionul din localitate.

Editie aniversara a Nedeii Vulcanene, care anul acesta a implinit 40 de ani de organizare fara intrerupere. „Traditia nedeilor campenesti ale momarlanilor, a fost preluata in anul 1972 de catre autoritatile locale din orasul Vulcan care au decis extinderea manifestarilor culturalartistice si sportive sub genericul “Nedeia vulcaneana”.

Organizata fara intrerupere, timp de 40 de ani, “Nedeia vulcaneana” s-a impus in peisajul cultural al Vaii Jiului ca fiind cel mai important reper cultural al acestei zone”, a precizat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile. Proaspat reabilitat, bulevardul din Vulcan este in garantie si nu mai poate gazdui, cel putiun 5 ani, aceasta manifestare, cum se intampla pana acum, asa ca autoritatile locale au luat decizia de a schimba locatia din centrul orasului. Acest lucru nu i-a impiedicat, insa, pe localnici, dar si pe comercianti, sa vina in numar mare pe Stadionul din Vulcan si sa participe la manifestarile organizate de Primaria si Consiliul Local Vulcan. Iar punctul de atractie l-a constituit spectacolul de muzica usoara oragnizat de municipalitate, sustinut de DJ Rynno si Sylvia, CRBL si Trupa Akcent.

Atmosfera a fost incinsa de CRBL, aflat pentru prima data intr-un concert in aer liber in Valea Jiului, iar pe ritmurile lui spectatorii au luat pur si simplu foc. Baietii de la Akcent au rupt inca o data inimile fetelor cu piesele lor mai vechi sau mai noi, primind aplauze indelungi, la scena deschisa din partea spectatorilor care au cantat impreuna cu ei.

O misiune dificila au avut politistii locali, care au trebuit sa ii tina pe copii departe de scena pe care evoluau artistii, dupa ce gardurile de protectie s-au dovedit aproape inutile. De asemenea, politistii din localitate au fost pusi la grea incercare, din cauza numarului extrem de mare de autovehicule. In zona stadionului, sambata seara era imposibil sa mai gasesti un loc de parcare, iar coloanele de masini s-au intins pe cativa kilometri, pana in centrul localitatii.

Manifestarile cultural – artistice derulate sub genericul „Nedeia Vulcaneana” au ajuns anul acesta la editia aniversara cu numarul 40 si, conform unor spectatori, a fost cea mai reusita editie de pana acum. Dar datele aniversare nu se opresc aici. Anul acesta se implinesc 550 de ani de la prima atestare documentara a Vulcanului (1462)

Carmen Cosman

 

 

 

 

Advertisements

2 comentarii la „Mii de oameni au participat la Nedeia Vulcaneana

 • 16 iulie 2012 la 07:34
  Permalink

  Da, uite asa un par avea, si uite asa il pieptana, in fiecare an editia curenta e cea mai buna.
  Hai, mai las-o incolo de treaba!!!!

 • 16 iulie 2012 la 17:46
  Permalink

  1.cine plateste energia electrica consumata de comercanti?
  2.De ce nu au eliberat comerciantii bonuri fiscale?
  3.cat a costat comunitatea locala acest chici???????/

Comentariile sunt închise.