Guvernul PSD s-a instalat de douã luni de zile. Social-democratii au reusit sã îi convingã pe alegãtori sã îi voteze, prezentând un program de guvernare ambitios, bazat pe cresteri de venituri pentru toate categoriile de persoane, scãderi sau eliminãri de taxe si impozite. Întrebarea care se pune este dacã social-democratii vor respecta programul de guvernare cu care au câstigat alegerile parlamentare.

Chiar unul dintre social-democrati vine cu o astfel de întrebare. Ilie Toma, deputat PSD de Hunedoara, vrea sã afle de la ministrul Dezvoltãrii, Sevil Shhaideh, care sunt principalele obiective ale ministerului pentru judetul Hunedoara. “Guvernul României condus de prim-ministrul Sorin Grindeanu si-a asumat în fata parlamentului implementarea unui program de guvernare foarte ambitios care a fost validat de cetãteni prin votul democratic din 11 decembrie 2016. din acest motiv, realizarea punct cu punct a programului de guvernare si parcurgerea cu determinare a unui calendar precis de implementare reprezintã obiective majore atât pentru Guvern, cât si pentru partidele care sustin Executivul în Parlamentul României si care poartã rãspunderea politicã în fata cetãtenilor”, aratã Ilie Toma, în interpelarea adresatã ministrului Dezvoltãrii, Sevil Shhaideh. Parlamentarii PSD fie nu cunosc ce presupune programul de guvernare cu care au câstigat alegerile, fie vor sã afle cu exactitate ce proiecte au prioritate în judetul Hunedoara.

“Prin urmare, pentru a veni în sprijinul derulãrii cu celeritate a mãsurilor prevãzute în programul de guvernare, vã rog sã îmi prezentati principalele obiective de dezvoltare localã vizate de ministerul dumneavoastrã, din perspectiva specificiului economic si social al judetului Hunedoara. Vã adresez aceastã solicitare pentru a le comunica primarilor si consilierilor locali sau judeteni, tipurile de proiecte pentru care ar putea pregãti solicitãri de finantare în cadrul Programului National de Dezvoltare Localã administrat de Ministerul Dezvoltãrii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene”, mai aratã parlamentarul.  Rãmâne de vãzut ce proiecte din judetul Hunedoara vor fi incluse spre finantare si care sunt obiectivele Ministerului Dezvoltãrii pentru acest judet.

Monika BACIU