Un consilier local din Lupeni vrea cosmetizarea zonei de la intrarea în municipiul care este vizitat de tot mai multi turisti. În atentia sa stau calea feratã nefolositã, dar care încurcã circulatia, imediat ce intri în oras, dar si clãdirea fostei mori.
Ambele probleme au fost ridicate în sedinta Consiliului Local al municipiului Lupeni, pentru cã sunt de importantã maximã, crede cel care a adus în discutie subiectul. Si în principal, s-a vorbit de sinele ce nu duc nicãieri si care încurcã toatã circulatia.
„Dupã cum vedeti, calea feratã este inesteticã si, toti cei care ne viziteazã orasul, cum sunt turistii care merg în Straja, îsi pot face o pãrere gresitã despre Lupeni si, în plus, este un disconfort pentru cei din localitate, pentru cã în jurul ei sunt gropi si trebuie ocolite. Am solicitat ca aceastã cale sã fie eliminatã”, spune Cristian Rosu, consilier local al municipiului Lupeni. Mai mult, dupã ce a ridicat problema cãii inutile, care cândva a fost o cale uzinalã, Cristian Rosu a spus cã trebuie demolatã si constructia devenitã de ani de zile un pãericol public. Si aceasta este la intrarea în oras si acolo ajung tot felul de oameni, care îsi pun viata în pricol, doar cã încã nu se stie a cui este. Asta, desi constructia stã si se degradeazã de ani buni. „Asta este o mare problemã din cauzã cã aceastã clãdire nu are un stãpân si nu stim exact a cui este. Cel care a avut-o în proprietate a decedat, mostenitorii nu stim unde se aflã si am solicitat demolarea ei, cã este la intrarea în oras. Am solicitat sã aflu dacã se plãteste impozit pentru aceastã clãdire si dacã o putem demola, sau sã facem ceva cu ea, cã asa nu se mai poate”, a mai adãugat Cristian Rosu.
Constructia nu este clasificatã si consilierul care a ridicat acum problema în sedinta de la Lupeni spune cã vrea doar sã se stabileascã a cui este si apoi, sã îi cearã proprietarului de drept sã o demoleze, sau sã o consolideze.
Diana Mitrache