Impertinentul TSD-ist, care a pãgubit Universitatea Petrosani, a ajuns consilier judetean impus de „tãtuc”

Ca sã ajungi pe o functie când n-ai nici minte, nici caracter, te agãti de un partid, folosesti “metode specifice” si devii “domn” precum Dacian Ciodaru, lider al TSD Hunedoara, cel considerat pupila presedintelui PSD Hunedoara, Laurentiu Nistor. Desi în luna decembrie s-a hotãrât ca tânãrul sã ia o pauzã, sã nu intre în Consiliul Judetean pe locul vacantat, pentru cã prea multe au fost scandalurile pe fapte de “bãiat de cartier”, ce ar putea fi subiect de roman fluviu, în aceastã lunã februarie, Nistor revine asupra hotãrârii si Ciodaru devine consilier judetean. “În Hunedoara, PSD tine cu tot dinadinsul sã se facã de râs” – spun surse chiar din PSD.

Pe lista candidatilor PSD pentru Consiliul Judetean, la pozitia 20 figureazã impertinentul Dacian Ciodaru, „copilul crescut de mine”, adicã de presedintele PSD Hunedoara, Laurentiu Nistor. Ciodaru, presedinte al TSD Hunedoara, a fost ani buni director general administrativ la Universitatea Petrosani, de unde a plecat cu tinicheua de coadã – desfacerea contractului de muncã – pentru tot felul de achizitii neaprobate, pentru lucrãri fictive, pentru folosirea dupã bunul plac a patrimoniului cãmine-cantine, case de oaspeti etc. Acest lucru a adus Universitãtii Petrosani o pierdere de   de 363756.86 lei, conform raportului de audit prezentat Senatului Universitãtii. Doar cã Universitatea nu s-a îndreptat împotriva lui pentru a-si recupera banii, multi catalogând acest lucru ca o protectie politicã… Atât de numeroase au fost faptele de pominã ale directorului administrativ si liderului TSD încât s-ar putea scrie un foileton!

1-1

Si totusi, dupã ce  presa a reflectat cum TSD-istul sef a acordat contracte pe bandã rulantã, chiar si douã pe zi, pentru lucrãri de reabilitare  cãmine, unor brutãrii, chioscuri de cartier, sau de consultantã management si transporturi rutiere, politia a intrat pe fir în 2016, a ridicat documente si a luat declaratii. Ba, a venit si Curtea de Conturi cu altã temã, dar i s-a înaintat si o sesizare-petitie, cu documentele aferente referitoare la activitatea defectuoasã a directorului demis, devenit astãzi consilier judetean.

Dupã aceste scandaluri, PSD l-a tinut oarecum ascuns pe tânãrul si nelinistitul Dacian Ciodaru, pentru cã si în partid s-au adus dovezi cã se poartã ca  pe mosia lui “tãtucu” si a adus mari deservicii prin rãzbunare sau pentru a arãta cine este sef peste tineri, cu tot felul de metode de “bãiat de cartier”, cu înregistrãri, cu înscenãri, cu minciunã si santaj… A fost si un fel de anchetã internã la PSD, în care membri ai partidului au adus dovezi, argumente-situatii usor verificabile care arãtau josnicia faptelor liderului TSD, dar degeaba, cã e bãiatul lui tata Nistor. Apoi, a rãmas proverbialã interventia sa într-o sedintã a PSD, când i s-a dat sarcinã sã monitorizeze presa care criticã partidul, sedintã în care a Ciodaru a raportat cã nu a reusit sã viruseze toate ziarele cu pricina, lucru care a stârnit un scandal în partid pe motiv cã tânãrul comite ilegalitãti punând în pericol imaginea întregii organizatii judetene.

1-2

Dupã alegerile generale din decembrie 2016, când Laurentiu Nistor trebuia sã vacanteze locul din Consiliul Judetean prin câstigarea mandatului de parlamentar, s-a stabilit ca urmãtorul de pe listã care trebuia sã intre în CJH, respectiv Dacian Ciodaru, sã fie trecut de pe locul 20 pe 21 al listei cu supleanti pentru a nu intra în Consiliu considerându-se cã nu s-au stins ecourile faptelor sale, astfel evitându-se eventuale supãrãri în partid si presã, dar si  protejarea tânãrului TSD-ist.

Si totusi, în aceastã lunã februarie, într-o sedintã a PSD Hunedoara, din obligatie, posibil santaj sau iubire nemãrginitã, presedintele Laurentiu Nistor a revenit asupra hotãrârii din decembrie, spre suprinderea tuturor, si astfel în sedinta CJH de astãzi, 24 februarie 2017, la punctual 1. al Ordinii de zi a CJH scrie:  “Proiect de hotãrâre privind validarea mandatului de consilier judetean al domnului Ciodaru Iulian Dacian”.

Cu toate cã în iunie 2012, politia si mascatii au descins la Universitatea din Petrosani, apoi acasã la directorul general administrativ Dacian Ciodaru, au ridicat documente pentru un dosar penal ce viza posibile infractiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, acesta a scãpat cu NUP. Asta pentru cã cercetarea a mers pe latura cantitãtii de mobilier achizitionat. Doar cã dosarul, ajuns în mâna presei, aratã cât de grosolan a acordat contracte de chizitii directe, de zeci de ori, nasului sãu de cununie, contrasemnate de al doilea nas, care era rectorul de atunci al Universitãtii.

1-3

Dar cum politica e în toate, are grijã de copiii preferati.

În prezent, Univesitatea Petrosani asteaptã o decizie a organelor de cercetare privind pagubele pe care i le-a adus Dacian Ciodaru, pentru ca apoi sã se îndrepte împotriva acestuia pentru recuperarea miliardelor de lei vechi. “S-au dat declaratii, s-au ridicat documente… Dosarul este undeva pe traseu, sau stã undeva pânã îi vine rândul la solutionare. Trebuie sã avem o decizie pentru a putea actiona” – a declarat Radu Sorin, rectorul Universitãtii Petrosani.

Deci, ca sã ajungi

pe o functie când n-ai

nici minte, nici caracter, te agãti de un partid, folosesti “metode specifice” si devii “domn”

precum Dacian Ciodaru. Acum, tânãrul asteaptã vreo functie bine

remuneratã, pentru cã se vorbeste cã ar fi refuzat cele plãtite cu 2.500 – 3000 lei pentru cã

salariul este sub “demnitatea” lui, desi se plânge cã este somer. Mare-i

grãdina ta, Doamne!

Ileana Firtulescu

11 comentarii la „Impertinentul TSD-ist, care a pãgubit Universitatea Petrosani, a ajuns consilier judetean impus de „tãtuc”

 • 23 februarie 2017 la 19:57
  Permalink

  ADICA CUM A CREAT UN PREJUDICIU SI CONDUCEREA UNIVERSITATII NU S A INDREPTAT IMPOTRIVA LUI?PAI IN CAZUL ASTA RADUCU ZIS DOI LA MIE DEVINE COMPLICE IAR PREJUDICIUL E MARE OARE POLITIA SAU DNA DE CE INCHIDE OCHII?CU OAMENI DIN ASTIA VREA NISTOR SI INTOTERO SA FACA TREABA PSD IN JUDET SA VA FIE RUSINE PROTEJATI PENALII…..CRONICA VAII DC NU FACE TI O SESIZARE LA ORGANELE IN DREPT?

  Răspunde
 • 23 februarie 2017 la 21:05
  Permalink

  …”spre suprinderea tuturor, si astfel în sedinta CJH de astãzi, 24 februarie 2017, la punctual 1. al Ordinii de zi a CJH scrie: “Proiect de hotãrâre privind validarea mandatului de consilier judetean al domnului Ciodaru Iulian Dacian”. Serios ?! Astazi e 23 februarie!! :)) Mai verificati si corectati articolele inainte sa le publicati!

  Răspunde
 • 23 februarie 2017 la 23:01
  Permalink

  Ada, materialul apare in editia tiparita din 24 februarie. Se poate vedea in dreapta sus, pagina 1 a ziarului, cu data aferenta… E greu cu internetul asta!

  Răspunde
 • 24 februarie 2017 la 00:37
  Permalink

  O zicala romaneasca spune: ” ce iese din pisica soareci prinde”. Pai daca Nistor zice ca e „copilul” lui acest Cio(r)daru, cum putea sa fie decat hot! De fapt observam in cazul de fata, ca Nistor nu fura direct ci prin „mana” acestui Ciodaru. Pai nu e clar ca daca Ciodaru a pagubit Universitatea, o parte din „malai” s-a dus catre tatucul Nistor? Asteptam cu interes ancheta Procuraturii, bineinteles ca ar trebui sa dea explicatii si Radu Sorin ca sa nu fie acuzat pentru complicitate si favorizarea infractorului.

  Răspunde
 • 24 februarie 2017 la 09:01
  Permalink

  sa se traga teava de inox pana la usa apartamentelor:)))))))

  Răspunde
 • 24 februarie 2017 la 09:54
  Permalink

  Asta cu teava de inox e buna sa curgs coniac pe ea si rectorul betivan nu se supara dar ne suparam noi oameni simpli si poate ii facem o plingere de favorizarea infractorului pardon a ciodarului rectorul e minjit si el l a pus nistor sa inchida mine pe el si pe bobar si umfla miliarde de acolo

  Răspunde
 • 24 februarie 2017 la 10:50
  Permalink

  pai la cine sa dee fonctii psdistu de la deva?
  poi nu la copiiii (de suflet, din flori, din partid, …)? toti fac la fel.
  psdistu de la lupeni da la frati si nepotele, la amante…
  pdsistu de la uricani da la buzesisilicoane.
  pesedistu de la petrila da la joiana si la bator….
  si tot asa… las ca si voi ati face la fel

  Răspunde
 • 24 februarie 2017 la 10:56
  Permalink

  si sa se bage tava de inox mai intai in cur-
  te la domni/tovarasi si la bogati (si la doamne)
  si apoi in scara la saraci si la prosti (care sta la bloc)

  Răspunde
 • 24 februarie 2017 la 11:10
  Permalink

  nistor, asta, trebuie dat afara din psd.
  nu are si el frati, nepoate, amante, cumnati, matusi?
  daca valea jiului a pus o amanta, deva nu poate? nu e in stare sa tina o amanta? chiar asa batrana esti devo? chiar asa zgarcita esti devo? de ce nu-ti ajuti si tu amantele devo?

  Răspunde
 • 24 februarie 2017 la 18:25
  Permalink

  PSD ati vrut PSD aveti . Hai sictir !!!!

  Răspunde
 • 24 februarie 2017 la 20:53
  Permalink

  ba, ne-a facut olteanu? ne-a facut ! a venit in vale rupt in cur, iar numele i’a prezis soarta cioRdarului

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.