Escrocheria de proportii a iesit la ivealã dupã ce mai multi pensionari s-au trezit cu pensia tãiatã, desi nu luaserã credite. Oamenii au aflat cã sunt datori la un CAR din Petrosani, la care nu au fost niciodatã si au depus plângere pentru înselãciune.

Procurorii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Petrosani au început o anchetã încã din luna mai 2016, iar politistii au depistat la momentul acela 240 de victime. Din cauza numãrului foarte mare de pãgubiti, anchetatorii au o misiune extrem de grea dat fiind faptul cã toti trebuie audiati. Din acest motiv dosarul încã n-a fost solutionat si înaintat instantei de judecatã. Principalul suspect este fosta sefã a CAR-ului.

”Politistii au stabilit cã suspecta, în calitate de casier si ulterior de presedinte al unei institutii financiare nebancare, în perioada 2012 – 2015, a întocmit peste 240 de contracte de împrumut fictive, în valoare totalã de peste  1.000.000 de lei, folosind documente false în numele titularilor de contracte si ale girantilor (unii dintre acestia fiind chiar decedati la data acordãrii împrumutului), însusindu-si sumele de bani obtinute”, declara Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt IPJ Hunedoara.

Maximilian Gânju