Un an, aproape 7 milioane / Valea Jiului vitregitã de Ministerul Dezvoltãrii

Aninoasa si Lupeniul nu au primit niciun leu de la Ministerul Dezvoltãrii, în timp ce la Petrosani suma alocatã a fost cea mai micã din Valea Jiului. Proiectele depuse de primarii din Valea Jiului la Ministerul Dezvoltãrii primesc bani cu portia. Într-un an de zile, Ministerul Dezvoltãrii Regionale a alocat celor sase primãrii din Valea Jiului aproape 7 milioane de lei.

Petrosani – aproape nimic

Municipalitatea de la Petrosani are cele mai multe proiecte depuse, însã banii au venit într-o singurã lunã. Mai exact, în luna iunie a anului trecut Primãria Petrosani a rpimit suma de 126.196,51 de lei. Banii au fost alocati în baza OUG 28/2013 în cadrul Programului national de dezvoltare localã. În nicio altã lunã, cea mai mare primãrie din Valea Jiului nu a primit fonduri pentru proiectele depuse.

Petrila – peste 1,5 milioane

Autoritãtile locale de la Petrila au primit în decursul anului trecut sume importante de bani. Peste 1,5 milioane de lei a primit administratia localã de la Petrila pentru diferitele proiecte începute. Suma alocatã de ministerul de resort pentru proiectele de la Petrila a fost de 1.698.450,46 de lei. Sumele au fost alocate fie pe programul national de dezvoltare localã, fie pentru proiectele de reabilitare termicã.

Aninoasa si Lupeni – niciun leu

Primãria Aninoasa nu a beneficiat de niciun leu de la Ministerul Dezvoltãrii Regionale. Autoritãtile locale din Aninoasa sustin cã au depus proiecte la ministerul de resort si ar avea nevoie de fonduri pentru reabilitare termicã, dar si pentru alte proiecte de investitii, însã în zadar. Aninoasa este cea mai încercatã localitate din Valea Jiului. Nici autoritãtile locale de la Lupeni nu au primit în anul 2016 niciun leu de la MDRT.

Vulcan – 1,4 milioane

În decursul anului trecut, municipalitatea de la Vulcan a primit sume importante de bani de la Ministerul Dezvoltãrii Regionale. Cele mai multe sume au fost alocate pentru realizarea locuintelor sociale. Nu mai putin de 1.464.353 de lei a primit municipalitatea de la Vulcan anul trecut. Toti banii au fost alocati în baza Legii 114/1996 pentru realizarea de locuinte sociale. Edilii si-au propus sã dea în folosintã blocul social anul trecut, însã “socoteala de acasã nu s-a potrivit cu cea din târg”, astfel cã termenul pentru predarea locuintelor a fost schimbat pentru primãvara acestui an.

Uricani – peste 3 milioane

Autoritãtile locale de la Uricani au primit cele mai multe fonduri de la Ministerul Dezvoltãrii Regionale. 3.590.423,29 de lei a primit orasul Uricani în anul 2016 de la Ministerul Dezvoltãrii. În luna decembrie 2016 autoritãtile uricãnene au beneficiat de 878.132,15 lei în baza OUG nr. 28/2013 privind Programul national de dezvoltare localã. În luna iunie 2016, în baza aceleiasi ordonante de urgentã, Primãria Uricani a mai primit suma de 2.712.291,14 lei.

Monika BACIU

 

Advertisements

2 comentarii la „Un an, aproape 7 milioane / Valea Jiului vitregitã de Ministerul Dezvoltãrii

  • 19 februarie 2017 la 21:12
    Permalink

    Valea jiului a votat tot timpul cu PSD dar ei cand vin la guvernare uita de valea jiului . Primari nui vor sai supere pe sefi de la judet si centru , se fac asa cere sau fate ca lucrezi si pentru valea jiului .

  • 20 februarie 2017 la 00:43
    Permalink

    Pai de unde sa mai fie bani pentru Valea Jiului? in presa centrala se scrie ca pentru Teleormanul lui Dragnea s-au alocat fonduri cat pentru trei judete din nord-estul Moldovei!

Comentariile sunt închise.