Preasfintitul Gurie, episcopul Devei si Hunedoarei a oficiat slujba de duminicã de la Biserica Sfânta Treime din Petrosani.

A fost un moment prielnic pentru toti credinciosii ortodocsi de a ajunge la liturghie, asa încât pãrintele paroh Iulian Selaje i-a asteptat cât mai de dimineatã.

„E o liturghie solemnã în prezenta episcopului, o mare bucurie si nu se întâmplã foarte des lucrul acesta. Preasfintitul este destul de matinal, iar Sfânta Liturghie a început devreme”, a spus Iulian Selaje, preotul paroh al Bisericii Sfânta Treime din Petrosani.

În ultimii ani Biserica “Sfânta Treime”, situatã chiar în zona centralã a municipiului, a demarat o serie de investitii, de la  schimbarea pardoselii, montarea unei instalatii de încãlzire, completarea mobilierului din lemn si pânã la înlocuirea scãrilor de la intrare. Toate acestea au fost sfintite cu prilejul slujbei de duminicã. „În aceastã duminicã avem binecuvântarea lucrãrilor, dupã 2 ani de investitii. Preasfintitul Gurie, episcopul Devei  ne va binecuvânta, ceea ce noi am fãcut aici, împreunã cu credinciosii”, a mai adãugat preotul Iulian Selaje.

Diana Mitrache