Apelul Complexului Energetic Hunedoara la sentinta Tribunalului Hunedoara prin care a fost respinsã cererea de intrare în insolventã a fost înregistrat. Tribunalul Hunedoara a înregistrat douã apeluri ale CEH, însã deocamdatã dosarele nu au ajuns la Curtea de Apel Alba Iulia. Instanta de la Alba va fi forul decisiv în acest caz.

“Respinge exceptia nulitãtii absolute a cererii debitoarei de deschidere a procedurii insolventei invocatã de cãtre societatea profesionalã Euro Quality Insolvency SPRL în calitate de administrator judiciar al Compact Security SRL în contradictoriu cu debitoarea Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA. Respinge cererea de deschidere a procedurii generale a insolventei formulatã de cãtre debitoarea Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA. Disjunge cererile creditorilor SC Lant Minier SRL, Societatea Armor Security SRL – în insolventã, SC Gerom International SA în insolventã – prin administrator judiciar SCP Contaudit Insolvent SPRL, SC Centrul de Calcul Info 98′ SA, Oscar Downstream SRL, Devatrans SRL, Societatea Nationalã de Închideri Mine Valea Jiului SA, SC Ginard Com SRL, Energoreparatii Serv SA, SC Fortex Food Distribution SRL – prin administrator judiciar Heral Consult IPURL, SC LCC Compania Cãrbunelui SRL prin administrator special Vrânceanu Cãtãlin Grigore Valentin, Serviciu de Pazã si Protectie Vispo SRL prin administrator special Moldoveanu Veronica si administrator judiciar Continvest Insolventã SPRL, Societatea Lazãr & Company SRL, SC Compact Security SRL prin administrator judiciar Euro Quality Insolvency SPRL, care se vor judeca în primul dosar înregistrat pe rolul acestei instante având ca obiect cererea creditorului de deschidere a procedurii insolventei debitoarei Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA si anume dosarul nr. 5075/97/2016. Acordã termen în dosarul nr. 5075/97/2016 la data de 08.03.2017, pentru când se vor cita pãrtile. Cu apel în 7 zile, care se calculeazã de la comunicare, pentru absenti, si de la pronuntare, pentru cei prezenti”, aratã solutia TribunaluluI Hunedoara la care CEH a fãcut apel.

Cert este faptul cã cererile creditorilor au fost disjunse într-un alt dosar, acesta având termen de judecatã pe data de 8 martie.

Monika BACIU