Concert cu violonistul Phoenix la Barock Petrosani

„Bunã Petrosaniului! Vineri sunt în orasul vostru minunat cu trupa mea Farfarello. Nu este prima datã când vin la Petrosani, de aceea vã astept pe toti la Barock”, asa ne invitã Mani Neumann, legendarul violonist, la noi, în clubul de rock Barock.

https://www.facebook.com/events/111340356047054/permalink/145547715959651/

Va fi acolo vineri seara, când „Ciocârlia” va rãsuna în ineditul sãu stil, de neimitat. Vorbim despre un eveniment extraordinar: MANI NEUMANN, violonistul legendarei formatii Phoenix, ajunge in Valea Jiului, alãturi de proiectul sãu german, Farfarello. ”MANI NEUMANN (vioarã, blockflöte) si ULLI BRAND (chitarã), membrii fondatori ai trupei Farfarello, au reusit ca, în 35 de ani de activitate, sã obtinã recunoasterea europeanã si internationalã. Stilul muzical abordat de ei este unic, iar orice descriere conventionalã devine imposibilã. Prin muzica lor Farfarello creeazã un sunet arhaic, brut, eliberat de clisee, fiind o combinatie de folclor est – european si influente contemporane: muzicã traditionalã, jazz, rock si muzicã clasicã”, spune Alin Petrut, unul dintre organizatorii concertului inedit.

Mani Neumann, neamtul cu „suflet de român“, supranumit si Violonistul Diavolului, este considerat un maestru al viorii. Modul sãu de a interpreta – melancolic, sãlbatic ori incitant – este întotdeauna autentic, nonconformist si imposibil de copiat. Mani este cunoscut în România si ca urmare a activitãtii sale de violonist în legendara formatie Phoenix în cadrul cãreia a cântat din anul 1978. A fost onorat cu premiul MTV – Lifetime Award si decorat de Presedintele României cu ordinul „Meritul cultural“ în gradul de „Cavaler“ pentru merite culturale deosebite aduse României ca urmare a activitãtii sale în trupa Phoenix.

Organizatorii întâlnirii spun cã va fi o searã de vineri unicã.

https://www.youtube.com/watch?v=9cJl0odNAqI

Diana Mitrache

Advertisements

Un comentariu la „Concert cu violonistul Phoenix la Barock Petrosani

  • 17 februarie 2017 la 19:16
    Permalink

    Du-te, ma nene,la sapa si lasa farafastacurile.Pune mana pe lopata si da tarii cat mai mult carbune. Ia,uite la ei!, Ciocarlia, ai?

Comentariile sunt închise.