Si-a ucis 5 copii,  dintre care 3 au ars de vii în apartamentul în care chiar ea i-a închis cu cheia, iar acum pledeazã nevinovatã. Alina Nadia Ardeleanu este si acum liberã, desi sunt aproape doi ani de la tragedie si avocatul ei spune cã, la termenul din 27 februarie, este asteptat si un raport al medicului psihiatru, pentru cã s-a cerut si o expertizã în acest sens.

Femeia, care este apãratã de un avocat din oficiu, merge pe varianta cã nu ea a dat foc casei si, potrivit rechizitoriului, nici nu este cercetatã pentru omor din culpã. „Ea este trimisã în judecatã, fiind învinuitã pentru comiterea a douã infractiuni, una de distrugere (n.r a blocului în care locuia si a apartamentelor învecinate), iar cealaltã, pentru rele tratamente aplicate minorilor, care au rezultat din cãsãtoria ei cu un bãrbat, ce a decedat între timp.  Minorele au avut soarta pe care o stiti, în sensul cã au decedat într-un incendiu”, a declarat Ion Vãduva, avocatul apãrãrii. La termenul de marti, vor fi audiati martorii si vecinii acestei femei, mai ales cã si ei s-au constituit parte a acestui proces, dupã ce flãcãrile pornite din apartamentul în care au ars copiii ei, le-au distrus casele. Potrivit instantei de la Petrosani „la data de 27.02.2017 – vor fi citati martorii Chiciudean Viorel si Gîngu Simona; (…) Glãvan Maria, Hanganu Eugen, Morar Nicolae, Nesfoianu Viorel, Nitã Vasile, Otel Lenuta, Panã Mihaela Raluca, Perju Mihai, Ursu Adriana si Vãdana Adrian”.

Chiar dacã sunt oameni ce au vãzut-o în noaptea tragediei, beatã în fata blocului si existã suspiciunea cã aceasta a si urcat la un memntdat sus, putând atunci sã îsi salveze copii, Nadia Ardeleanu spune cã e nevinovatã. „În apãrarea ei, ea invocã faptul cã unul dintre copii ar fi aprins lumânarea si din cauza aceasta  a luat foc apartamentul respectiv. Stim, însã, cã ea nu a putut deschide usa si stilul ei de viatã a contrbuit mult la comiterea acestei fapte”, a mai adãugat avocatul apãrãrii.  Era prea beatã, au zis vecinii, atunci când a vãzut flãcãrile si si-a auzit copiii urlând în flãcãri si nu s-a dus sã deschidã usa apartamentului de la ultimul etaj. Asa cã micutii au ars de vii, iar ea este liberã, pentru cã mai are un singur copil, de care oricum nu se îngrijeste.

„Mai are un copil în întretinere si, din motive umanitare, pânã hotãrârea nu e definitivã, nu se ia mãsura arestãrii. Deocamdatã, însã, nu are grijã nici de aceasta, cã fetita e datã în plasament la un centru de copii” , a conchis Ion Vãduva, cel care o apãrã din oficiu.  Trei copii, unul de un an, altul de 7 si  celãlalt de10 ani au pierit în flãcãri în timp ce implorau ajutor, în noaptea de duminicã 7 iunie 2015, la Uricani. Cei trei erau închisi în casã de mama lor, care era prea beatã sã mai facã ceva si privea de jos. Un singur copil a scãpat, fetita, care acum este la centrul de plasament.  Atunci, focul s-a extins la întreg blocul, iar femeia nici atunci nu era la prima încercare de acest fel, pentru cã si-ar mai fi ucis alti doi copii, împreunã cu concubinul sãu, acum câtiva ani, la Câmpu lui Neag. Luni, 27 februarie, Alina Nadia Ardeleanu este asteptatã în fata instantei de la Petrosani, ea aflându-se sub control judiciar. Atunci vor ajunge sã rãspundã întrebãrilor si martorii din acest proces.

Diana Mitrache