O femeie din Vulcan, în vârstã de 64 de ani a fost înselatã cu suma de 2.300 de lei, dupã ce a fost contactatã telefonic si i s-a transmis cã a câstigat un premiu, dar trebuie sã depunã o anumitã sumã de bani.

În fapt, femeia a reclamat la politie faptul cã  a fost contactatã telefonic de cãtre o persoanã necunoscutã, care s-a recomandat a fi reprezentant al unei societãti de telefonie si care i-a transmis faptul cã ar fi câstigãtoarea unui premiu în bani din partea societãtii respective. Pentru a intra în posesia premiului, pãrtii vãtãmate i s-a cerut sã depunã 2.300 de lei într-un cont bancar, urmând a fi contactatã de cãtre „reprezentantii” societãtii respective pentru intra în posesia premiului. Întrucât dupã ce a virat banii în cont nu a mai fost contactatã telefonic, femeia a apelat numãrul de telefon de pe care a fost contactatã initial, constatând cã acesta nu mai este în serviciu, fapt pentru care si-a dat seama cã a fost înselatã si a depus o plângere penalã în acest sens.

În baza plângerii, politistii au întocmit dosar de cercetare penalã sub aspectul comiterii infractiunii de înselãciune si efectueazã cercetãri în vederea identificãrii fãptuitorului si a recuperãrii prejudiciului.

Pentru prevenirea acestui gen de infractiuni, politistii recomandã sã nu luati în considerare eventualele mesaje/apeluri telefonice prin care sunteti desemnat câstigãtor, fãrã temei, al unui concurs cu premii organizat de o societate, de regulã, de renume si cu o puternicã reputatie; nu trimiteti date personale sau copii ale actelor de identitate, cãrti de credit/debit, etc. pe mail/fax, persoanelor necunoscute; nu acceptati în nici un caz sã trimiteti persoanelor necunoscute bani în avans pentru aducerea unui autoturism sau pentru intrarea în posesia unui premiu la un concurs la care ati fost „desemnat câstigãtor”; adresati-vã celei mai apropiate unitãti de politie sau sã apelati numãrul unic de urgentã 112 ori de câte ori aveti suspiciuni cu privire la faptul cã ati putea fi urmãtoarea victimã a unei infractiuni de înselãciune.