Mai multi oameni care locuiesc în cãtunul din Dâlja, o localitate de munte, aflatã în apropiere de Petrosani, s-au plâns cã, dupã ce drumul le-a fost pietruit în anul 2015, când a fost alocatã suma de 200.000 de lei, tot prin gropi si noroi circulã.

Banii au venit de la Consiliul Judetean Hunedoara, iar lucrãrile le-au fãcut cei din primãria Petrosani, însã, drumul spre cãtunul de munte rãmâne tot impracticabil. Ploile spalã mereu materialul care ajunge în gropile uriase si lasã în urmã santuri adânci, asa încât localnicii din cele douã cãtune de deasupra Petrosaniului rãmân mereu izolati. Pot coborî doar cu ATV-uri, ori cu masini 4×4, însã, nu toti au aceastã posibilitate. Masina care duce copiii la scoalã se distruge mereu, iar ambulanta care aduce un localnic la dializã abia urcã. Când iarna e grea, omul vine jumate din drum cu calul si apoi îl preia ambulanta. Lucrurile s-ar putea îmbunãtãti, spune primarul Tiberiu Iacob Ridzi, care sperã ca proiectul de reconstructie al acestui drum sã intre pe un program de finantare, unde l-au depus autoritãtile locale.

„Drumul spre Dâlja Micã si Dâlja Mare intrã pe Planul National de Dezvoltare Localã. Existã acolo proiectarea pentru anul acesta si sperãm sã primim finantarea”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani la o conferintã de presã sustinutã recent.

Diana Mitrache