Municipiul Petrosani ar putea avea de câstigat un drum expres de pe urma lui Constantin Brâncusi. Un parlamentar propune realizarea unui drum express între Craiova si Deva. Traseul ar urma sã includã atât municipiul Petrosani cât si municipiul Târgu Jiu din judetul Gorj. Parlamentarul sustine cã realizarea unui astfel de drum ar creste numãrul vizitatorilor.

“Gorjul este un judet cu un ridicat potential turistic dat de atât de renumitele opera ale sculptorului Constantin Brâncusi, cât si de frumusetea peisajelor existente aici. Construirea unui drum expres ar genera, în mod cert, atragerea unui numãr variat de turisti, dar si investitori strãini în zonã, lucru ce ar contribui la dezvoltarea infrastructurii acestui judet. Drept urmare, revin cu rugãmintea de a-mi comunica, în scris, care este posibilitatea ca tronsonul Craiova – Filiasi – Târgu Jiu – Petrosani – Hateg – Deva – A1 sã fie cuprins ca drum expres în master planul de transport al României”, aratã Mihai Weber, parlamentar de Gorj.

De precizat este faptul cã tronsonul cuprins între Petrosani si Simeria este drum expres, acesta fiind realizat în perioada în care Mircea Ioan Molot a fost presedintele Consiliului Judetean Hunedoara. Reabilitarea drumului a durat mai bine de 10 ani.

Monika BACIU