Chiar daca se afla in arest preventiv, fiind implicat intr-un rasunator scandal privind coruperea sexuala si act sexual cu un minor, politistul Adrian Sucila isi continua lupta cu seful sau pe linie de serviciul, Liviu Dumitru – comandatul IPJ Hunedoara.

Adrian Sucila nu renunta in ruptul capului la actiunea indreptata impotriva comandantului Inspectoratului de Politie al Judetului Hunedoara, Liviu Dumitru, si a anuntat acest lucru si saptamana trecuta, cand a fost saltat de mascati de acasa. Chiar daca el este in arest preventiv pentru 29 de zile, in dosarul „Amantul familiei”, politistul este reprezentat de avocatul Daniel Tomescu, acelasi care il apara si in dosarul de corupere sexuala si act sexual cu un minor.

Cazul acestuia se afla acum pe masa de lucru a Prim procurorului de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, unde Adrian Sucila – prin avocatul lui – a atacat decizia de neincepere a urmaririi penale impotriva lui Liviu Dumitru pronuntata de procurorul de caz.

Daca acesta va mentine decizia, avocatul politistului spune ca se va ajunge din nou la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde dosarul s-a mai aflat pe rol o data.

Reamintim ca razboiul dintre Adrian Sucila si seful IPJ a inceput dupa ce acesta a cerut in instanta sa fie repus pe functie si a avut castig de cauza. Sucila a fost sanctionat disciplinar in urma cu mai multi ani pentru “comportament necorespunzator” si a  fost transferat de la Biroul de Investigatii Criminale, la Ordine Publica.

A contestat decizia si a atacat in instanta sanctiunile aplicate. A avut castig de cauza atat la prima instanta, cat si ulterior, in caile de apel si recurs, si ar fi trebuit repus in functia de pe care a fost schimbat, insa acest lucru nu s-a intamplat.

Politistul a cerut tot in instanta sanctionarea celor care nu au pus in aplicare decizia instantei de judecata, iar in 16 februarie 2010 Adrian Sucila a mai obtinut  o victorie la Curtea de Apel Alba Iulia. Judecatorii i-au aplicat sefului IPJ Hunedoara o amenda in cuantum de 20 la suta din salariul minim brut pe economie, per zi de intarziere, pe durata 24.12.2008 – 09.01.2009 pentru neindeplinirea obligatiei de a executa sentinta nr. 885/ CA/25.03.2008 a Tribunalului Hunedoara, ramasa irevocabila.

Ulterior, Adrian Sucila a formulat o plangere si la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, contra comisarului sef Liviu Gabriel Dumitru, pentru abuz in serviciu si nerespectarea unei hotarari judecatoresti, dar procurorii au dat rezolutie de neincepere a urmaririi penale. Politistul a  formulat recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care s-a pronuntat, prin decizie penala definitiva, in favoarea acestuia. Dupa motivarea sentintei, dosarul a ajuns, din nou, la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, dar aici procurorul de caz a dispus, inca o data, neinceperea urmaririi penale, iar decizia a fost atacata.

Vrea in libertate

Pe de alta parte, pe durata cercetarilor penale, raporturile de serviciu ale lui Adrian Sucila au fost suspendate dupa ce acesta a fost

arestat preventiv, prin hotararea pronuntata de magistratii de la Judecatoria Petrosani.. Joi, Tribunalul Hunedoara judeca

recursul formulat impotriva acestei sentinte de aparatorul sau.

Carmen Cosman