Dacã în Straja proiectul de introducere a canalizãrii este în plinã desfãsurare, în Parâng acest lucru nu este posibil.  O spun autoritãtile locale, care, imediat ce a început programul cu Straja, ai gândit un plan similar si pentru zona Parâng, însã, rãspunsul a fost unul negativ.

„Nu era eligibil pentru Parâng. Am încercat acest lucru pentru Parâng, dar ni s-a transmis cã nu suntem eligibili ca zonã sã facem lucrãrile de canalizare acolo. Am încercat de vreo doi ani chestiunea aceasta, dar nu s-a putut”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani. Unul dintre motivele invocate a fost cã în Parâng sunt prea putine cabane si nu se preteazã accesarea de fonduri în acest sens.

Asta, în timp ce la Straja, pânã în iarna viitoare, toate cabanele vor fi legate individual la sistemul de canalizare. Investitia Apa Serv în Straja este de 1,2 milioane de lei si este fãcutã doar cu banii din economiile societãtii de apã din Valea Jiului. Lungimea retelei de canalizare este de 1,8 km, sunt aproximativ 60 de cãmine, iar acolo peste 200 de cabane vor fi racordate la acest sistem de canalizare.

Apa Serv a dus sistemul de canalizare pânã la intersectia cu drumul ce merge spre Petrila, iar ceva mai sus au fost racordate mai multe case, însã, mai sus nu va ajunge, deocamdatã. Totusi, sistemul a fost proiectat asa încât, dacã se vor gãsi vreodatã banii pentru investitii, sã poatã prelua întreg debitul si de la cabanele din munte.

Diana Mitrache